Fra testarkivet, Praktisk Båtliv 2 2000:

Saga 7000 - bred halvplaner med god uteplass

Praktisk Båtliv prøvde en Saga 7000 i vind og plaskende regnvær en dag i oktober i fjor. Gleden ved å være på sjøen ble ikke forringet av den grunn, for man sitter nemlig tørt og godt i denne båten.

Publisert Sist oppdatert

Dessuten er den både lys, rommelig og meget trivelig under beige kalesje. Sikten alle veier er også bra, enten man sitter i førerstolen eller i salongen akter. Saga 7000 er en halvplaner på 23 fot som det ble produsert 1000 eksemplarer av i årene fra 1974 til 1986 og fra 1993 til 1995. I sistnevnte periode gikk båten under navnet Saga 23. Fabrikken, Saga Boats i Selje, har for øvrig produsert båter siden 1960 og er spesielt kjent for sin Saga 27 - verdens mest solgte 27 fots familiebåt.

Merke-trofast

Gunnar og Eli Nepstad kjøpte Drømmen som båten heter for nesten ett år siden og er så langt meget fornøyd med kjøpet - som de foretok usett fra Oslo! Men med god Saga-erfaring fra deres forrige båt, Saga 24, så de ikke det som noe problem. Saga-eiere er vanligvis også trofaste mot båtmerket sitt. Eli og Gunnar er tilhenger av kalesjebåt, selv om de bor på regnfulle Vestlandet. De liker å høre trommingen av regndråper som treffer kalesjetaket, og når solen skinner er det herlig å kunne åpne opp for hele uteplassen. Et Wallas 2400 varmeapparat gir dessuten god lunk under kalesjen på hustrige dager. Sammenlignet med sin gamle Saga 24, synes de modell 7000 er mye mer stiv og retningsstabil, noe som blant annet gir seg utslag i bedre komfort i cockpiten under gange. Tidligere måtte de alltid tenke på hvor de satte seg og hvor de beveget seg om bord. Dessuten er forpiggen større, pantry-et bedre og uteplassen mer rommelig enn på deres gamle 24-foter. Men sistnevnte hadde mer skapplass forut, noe de savner litt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS