BRAKER LØS: I dagene 21. og 22. mai blir det endelig ny båtmesse i Pollen i Arendal. Her er initiativtagerne Nicolay Rylander (t.v.) og Rune Høgevoll. Foto: Nils Petter Vigerstøl.

Endelig ny båtmesse i Arendal

Ikke bare nasjonaldagen 17. mai, det er også mange andre festdager i denne vårmåneden på det blanke Sørland. Båtmessene ligger som perler på en snor. Grimstad har allerede gjennomført sin. 21. og 22. mai braker det løs i messebyen Arendal, mens Kristiansand arrangerer sine festdager for båtfolket 28. og 29. mai.

Nå står Arendal for turen. Båtmessen i Pollen har en lang og tradisjonsrik historie og er gjennomført 32 ganger, sist gang i 2013. Covid-restriksjoner de siste par årene og andre årsaker tidligere har vært årsaken til et fravær på til sammen 10 år, men i dagene 21. og 22. mai braker det endelig løs i igjen.

«Vi gleder oss»

KART: Båt- og friluftsliv står i fokus i Arendal i dagene 21. og 22. mai, med handlegate på land og godt med nye båter i vann.

-Vi gleder jo virkelig til å presentere et storslått arrangement for båtfolket på Sørlandet, sier Nicolay Rylander i Arendal Båtsportklubb til Båtmagasinet. Sammen med Rune Høgevoll, kjent fra Arendal Pokerrun, er han initiativtager til årets arrangement. Arendal Båtsportklubb ble stiftet i 1985 og er nå en av landets største båtsportklubber med fokus på rundbane og offshore.

Stort trykk fra utstillere

Publikum vil få et godt innblikk i nyhetene fra de toneangivende, mange båtforhandlere og produsenter i regionen. Selv om manko på båter og motorer har vært en utfordring, er arrangøren vel tilfreds med utvalg og mangfold som vises i vannet disse to maidagene.

Nicolay sier til Båtmagasinet at det denne gang har vært et voldsomt trykk på utstillere som ønsker plass på land, alle med produkter som har med til sommer, båt og fritid å gjøre.

Gratis messe i Arendal

-Nordmenn er kystfolk og båtlivet har stått sentralt i mange hundre år, ikke minst her på Sørlandet. Vi tenker derfor at nordmenn og havet hører sammen, med den fantastiske skjærgården vi har her i distriktet. En båt- og fritidsmesse er det rette stedet for inspirasjon, fagkunnskap og en hyggelig prat. Velkommen, sier Nicolay Rylander - og minner om at årets arrangement i Pollen er gratis for de besøkende.