ARRANGERER ELBÅTFESTIVAL: Morten Haakstad, Ragnhild Hammer og Ståle Almenning i Pollen i Arendal.
ARRANGERER ELBÅTFESTIVAL: Morten Haakstad, Ragnhild Hammer og Ståle Almenning i Pollen i Arendal.

Lydløs båtfestival i Arendal

Fremtidens båtliv blir tema med elbåt-festivalen «Lydløs» i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Elbåt-festivalen blir arrangert av foreningen Lydløs, stiftet av Greenstat Energy og Innoventi, og blir arrangert i samarbeid med Elbåtforeningen, Arendal kommune, Arendal Næringsforening og Arendal by. Her skal alle besøkende få muligheten til å få oppleve framtidens båtliv, ifølge arrangøren. De ønsker også fokus på å ta større vare på havet og kutte klimautslippene. I en pressemelding skriver arrangøren at lydløst båtliv skal bidra til å framskynde overgangen til nullutslipp på sjøen, og skape engasjement rundt bærekraftige løsninger for klimaet og for miljøet.

Nye arbeidsplasser

– Jeg gleder meg til å se alle de gode båtene som allerede finnes, og at vi kan starte sommeren tidligere i Arendal. Med en lang og stolt båthistorie er det veldig hyggelig å ønske elbåtprodusenter fra vår landsdel og hele Norden velkommen hit, også kan publikum få mulighet til å få en lydløs opplevelse til sjøs, sier Morten Haakstad i Arendal Næringsforeningen i en pressemelding.

– Det pågår en elektrifisering av all transport, og jeg håper også at Arendal og Sørlandet griper de store mulighetene som ligger foran oss til å skape nye virksomheter og arbeidsplasser på dette området, legger han til.

Green Waves fra Gjeving som produserer elbåter blir en av deltakerne. - Det er et stort potensiale i å redusere utslipp også til sjøs, og nå kommer det stadig flere modeller som gjør at det blir mer å velge mellom. Vi har fått en svært god mottakelse i markedet, og opplever stor etterspørsel etter framtidens båter, sier Ida Salomonsen, daglig leder i Green Waves.

Gratis

Festivalen som arrangeres i begynnelsen av mai får gratis inngang og foregår i Pollen og på Kanalplassen.

– Det finnes en rekke båter i alle prisklasser og for ulike behov allerede, og i årene som kommer vil det skje en revolusjon også for fritidsbåter. Nå ønsker vi alle som er nysgjerrige velkommen til Arendal 8. og 9. mai, og her vil publikum møte båtprodusenter og mange andre som ønsker å ta vare på sjøen i større grad, sier initiativtaker Ståle Almenning i Innoventi.