Fra testarkivet:

Fin og behagelig førerposisjon. Instrumentene kunne vært lettere å lese
Nedsenkingen i dekket tar mye av plassen i kabinen og hensikten er noe uklar. En liten stige skal fi lett tilgang til dekket, men tar plass og er unødvendig i denne høyden
Co-pilotsete med pantry
Luken til fordekket
Enkelt og greit toalett. Mer trenger du ikke

Aquador 23 HT - den ustødige svanen

Aquador er Finlands svar på Windy. Her står finish, stil og kvalitet i høysetet. Men i 23 HT kan det virke som om produsenten har satset vell friskt på ny teknologi, noe som har gått ut over sjøegenskapen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg kan skrive mye pent om Aquador 23 HT. Den er trolig en av Finlands peneste fritidsbåter. Jeg tar heller ikke i hvis jeg sier at 23 HT er en av verdens vakreste Hard Top-båter. Lekre linjer, velbalansert; vakkert marineblått skrog og behagelige, matchende puter. Interiør i kirsebærtre og dørk i teak.

Om bord i denne båten får man en eksklusiv følelse, noe man gjør i de fleste Aquador-modellene. Finishen er et godt kvalitetsstempel. Det samme kan man si om prisen. Er det noen som enser et «men....»? Her kommer det: Sjøegenskapene. Det er vanskelig å forstå at produsenten har latt så mye av «ansvaret» for fremdriften ligge på trimflapsene! 23 HT har nemlig et relativt bratt v-skrog på 20 grader, som i utgangspunktet gjør båten sportslig og manøvreringsvillig. Men skrog som dette krever ofte mer hjelp til sidestabiliteten, noe Aquador har løst ved å montere flaps med autotrim: Et relativt nytt system som automatisk skal legge båten i en forutbestemt trimmodul (ekstrautstyr).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER