BåtFart lansert av Kystverket:

VARSLER: Appen BåtFart er lansert av Kystverket.

Appen varsler hvis du kjører for fort

Med en ny app vil Kystverket gjøre det lettere å følge de lokale farsbegrensningene til sjøs.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å vite hva som er de forskjellige fartsbegrensningene når du kjørere fra kommune til kommune. Lokal forskrifter om fartsbegrensninger på sjøen, er fastsatt av den enkelte kommune og er siden godkjent av Kystverket, som da sitter med den fulle oversikten. Tidligere har Kystverket laget et digitalt kart som gjør det mulig å se hva dee forskjellige fartsbegrensningene er langs kysten.

Kvalitetssjekket

Kystverket har nå lansert en app som hele tiden forteller deg hva som er fartsgrensen der du er, og som gir deg varsel dersom du kjører for fort. Avdelingsdirektør Sven Martin Tønnessen i Kystverket. Han opplyser at appen BåtFart er et resultat av godt arbeid gjennom de siste 12 månedene.

– Kompetansemiljøet ved regionkontoret vårt i Arendal har jobbet målrettet med å samle data og tilgjengeliggjøre på nett, og nå også fått på plass ei app-løsning. Dette er et ekstremt godt eksempel på brukervennlig digitalisering av etterspurte tjenester, understreker Tønnessen.

Kystverket har videre kvalitetssikret informasjonen, og tatt dialogen med alle involverte kommuner.

Ikke for navigasjon

Appen skal være enkel i bruk. Når den er lastet ned og installert, er det bare å åpne den og angi om du vil ha varsel når du overskrider fartsbegrensningene der du befinner deg.

– Appen vil vise hvor mange knops fart du har, og gi et varsel dersom du overskrider tillatt fart. Det er viktig å huske at du må tillate at den bruker GPS-funksjonen på enheten din, forklarer Tønnessen. Som videre presiserer at det alltid er båtfører som har ansvaret for å holde seg informert, og til å kjenne til fartsbegrensningene i de områdene de ferdes, sier Tønnesen. Kystverket påpeker at appen ikke skal brukes som et navigasjonsmiddel. Funksjonaliteten er skrellet ned til at den kun viser informasjon der du til enhver tid er, og ingen data blir lagret for ettertiden.

BåtFart-appen er tilgjengelig for gratis nedlasting i Google Play og App Store.

Les også SEILmagasinet: NSF vil ha fartsbegrensninger på sjøen