APP: Volvo Penat har lansert ett system som gjør at du får motordata på mobil og nettbrett.

Full motorkontroll via app

Volvo Penta har utviklet en løsning som fungerer som en digital loggbok. Produktet ble lansert under Båtmässan i Göteborg. 

Publisert Sist oppdatert
SENDER: Bluetooth-enheten skal være svært enkel å montere.

Volvo Penta Easy Connect er en app som kan hente ut data fra motoren, og lagrer dette på din mobil, eller nettbrett. Appen er gratis, men systemet krever en bluetooth-sender som kobles på motoren. Monteringen er å sette inn en kontakt, og skal kunne gjøres av hvem som helst. For et verksted er det snakk om sekunder. Bluetooth-sender vil koste ca 3000 kroner. 

Raskere feilsøking

En ting er å se oljetrykk og temperatur fra cockpiten. Det kan være kjekt, men mest nytte gir appen den dagen du trenger hjelp med motoren. Da kan du sende over historikken rett fra appen til verkstedet som da vil få all den dataen som de trenger for feilsøking. Verkstedet før også data som modelltype og produksjons år, som gjør det kjappere for dem å finne frem riktige reservedeler. 

Mer en motordata

Appen vil generere en loggbok. Du vil kunne gå tilbake til tidligere turer, å se hvor du har vært med båten. Appen bruker mobilen, eller nettbrettets GPS for å spore turene. Disse blir tegnet ned i ett enkelt kart. Appen har bare kontakt med motoren når du er om bord, men husker dataen. Om du lurer på om hvor mye fuel det er på tanken, så ligger det få taste trykk unna. 

Tilbake til 2003

Volvo Penta Easy Connect kan brukes på dieselmotorer helt tilbake til 2003, den gangen Electronic Vessel Control (EVC) ble innført. For bensin fungerer det tilbake til 2006. 

For de enklere motorene uten elektronisk innsprøyting av drivstoffet, så vil man ikke kunne se drivstofforbruk. Da kreves det også en sensor som måler gjennomstrømmingen av drivstoff. 

 

DATA: Med appen får du motorinstrumentene rett på mobilen.
LOGGBOK: Med appen får du automatisk en loggbok som lagrer alle turene dine.