Smartteknologi i båt

SAMARBEID: Kelly Moulton i Sensar Marine og Trond Erik Bognø i Seaber (til høyre) har innledet samarbeid om å integrere løsningene i sine apper.

Samarbeider om bedre båtkontroll

Sensar Marine og Seaber inngår samarbeid for å gjøre båtlivet enklere og tryggere ved hjelp av smartteknologi, ifølge en pressemelding.

Smartteknologi som gjør digital overvåking og fjernstyring av ulike funksjoner ombord enklere, er i stadig utvikling. Integrering av flest mulig funksjoner i ett og samme system og forenklet bruk en målsetting hos alt fra de store, maritime aktørene som Volvo Penta og Garmin, til mindre selskaper. Nå har Sensar Marine og Seaber inngått samarbeid for å forene funksjonene i sine to systemer.

- Seaber-appen inneholder blant annet sjøkart, sosiale funksjoner, nabohjelp og integrasjon mot redningsskøytene. Over 20 000 norske båtfolk lastet ned appen sommeren 2020, uttaler daglig leder i Seaber, Trond Erik Bognø, i en pressemelding.

- SmartBoat One er kanskje lengst framme i verden når det gjelder et eksternt system for overvåkning av båt. Vi jobber nå med en integrert applikasjonsløsning, slik at brukerne i løpet av kort tid kan få tilgang til denne overvåkningen i Seaber-appen, ifølge CCO hos Sensar Marine, Kelly Moulton.

- Det vil med andre ord bli mulig å integrere flere typer sporingsenheter i Seaber-appen, herunder Sensars SmartBoat One og Seaber Boatfinder. Dette vil gjøre at man kan følge med på flere parametere i båten, som batteri og vanninntrengning. Seaber-appen kan også benyttes uten sporingsenhet. Dette er et ledd i vår visjon om å gjøre livet på sjøen enklere, tryggere og mer sosialt, blant annet å benytte Seabers aktivitetsbaserte sosiale plattform, forteller Bognø.

- Vi jobber mot samme mål og har de samme grunnleggende verdiene. Vi er båtfolk som jobber for et enklere, tryggere båtliv. Vi har en god dialog, og bygger hverandre opp, forteller Moulton.