Test

UVANLIG: En 36-foter med doble utenbordsmotorer er fortsatt et uvanlig syn i norsk skjærgård.
UVANLIG: En 36-foter med doble utenbordsmotorer er fortsatt et uvanlig syn i norsk skjærgård.

Beneteau Antares 11: Utfellbar fransk familiecruiser

Beneteau Antares 11 er flaggskipet i Antares-serien. Den ble lansert for nøyaktig ett år siden. Den franskbygde familieturbåten følger tidens designtrender og henvender seg til et bredt publikum – i både flybridgeversjon og bakveggutgave med hardtop.

Publisert

Med en lengde på 11 meter har den franske produsenten laget en turbåt med to separate lugarer, stor innvendig salong og et stort akterdekk. Layout og løsninger er merkbart tilpasset et nordisk miljø og følger en velkjent mal.

Beneteau Antares 11 følger de senere års designtrender for fritidsbåter der en del av fribordet akter kan felles ut. Og på akterspeilet henger det to utenbordsmotorer på 300 hk hver. Motorvalget gjør at båten får et større volum til lagring under akterdekket enn om den utrustes med tradisjonelle innenbordsmotorer.

Den største forskjellen mellom Antares 11 og dens nordiske konkurrenter ligger imidlertid i prisen. Tilsvarende båter med diesel innenbordsmotor har en prislapp som ligger flere hundre tusen høyere. Forskjellen beror delvis på at en båt med innenbords dieselinstallasjon er vesentlig dyrere å produsere, men også at den generelle standarden på komponenter og løsninger er holdt på et svært produksjonseffektivt nivå. Med bra utstyrsnivå og doble 300 hk Suzuki utenbordsmotorer havner prisen på drøyt 2,8 millioner kroner. Sammenlignbare båter med innenbords diesel ligger ikke sjelden mellom tre og fem hundre tusen kroner høyere i pris.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS