VIAMARINE: Christian Eyde drev tidligere Viamarine med salg av modeller fra italienske Sessa. Nå er han på plass med butikk i Holmestrand, der han selger skandinaviske modeller.
VIAMARINE: Christian Eyde drev tidligere Viamarine med salg av modeller fra italienske Sessa. Nå er han på plass med butikk i Holmestrand, der han selger skandinaviske modeller.

Viamarine tilbake med båtbutikk i Holmestrand

Viamarine som for noen år siden solgte Sessa på Fornebu er tilbake . Denne gang i Holmestrand med skandinaviske modeller.

Publisert Sist oppdatert

I Holmestrand ligger Norges fjerde største marina. Likevel har båtbutikkene vært fraværende. Mangelen ville Christian Eyde gjøre noe med. Han har derfor åpnet 450 meter stort lokale med utstilte modeller fra AMT, Rupert og Pioner, i tillegg til vannscootere fra Yamaha.

– Kanskje dette er Norges største utstilling av båter fra AMT, sier Eyde når Båtmagasinet besøker den nye butikken. I lokalet står allerede ni båter fra den finske produsenten.

AMT har tradisjonelt levert båter med Honda på hekken. AMT står for Advanced Marine Technology. I august i fjor bestemte produsenten at det skulle bli med Yamaha på hekken. Som tidligere Yamaha-forhandler falt AMT naturlig inn for Viamarine da Eyde bestemte seg for å komme tilbake til båtbransjen i september i fjor. Sessa-båtene var også med Yamaha.

– Jeg har vært i bransjen i åtte år, synes det er gøy å drive med båt, og gleder meg til å komme tilbake. Mange har jo savnet denne type butikk her i byen, sier Eyde.

I båthavna har han fått leid 30 meter med bryggeplass. Der han håper å få vist flere av modellene, og kanskje til og med får arrangert en lokal båtmesse en tid der de store er blitt avlyst som følge av koronasituasjonen.

– Hva tenker du om å starte opp i koronatider?

– Da jeg bestemte meg for å starte i september var det ingen vurderinger i forhold til korona. Jeg regnet med ting ville normalisere seg med en vanlig sommer i 2021. Nå starter jeg et tidspunkt det nødvendigvis ikke er så godt marked, men med lave kostnader og bygge stein for stein, sier Eyde. Han har tro på at mange vil velge norsk ferie, og båter i denne størrelsen vil det da bli behov for.

Presentasjon av AMT 210 BR fra butikken til Viamarine. Se deg rundt i videoen som er 360:

Se deg rundt i 360-videoen