Båtnyheter til et par hundre tusen

En rekke nye båter i prisklasse rundt en kvart million kroner blir lansert i disse dager.

Båtmagasinet Båtliv har tatt en runde på Helsinki Boatshow for å se på nye båter i prisklassen fra en kvart til rundt en halv million kroner. Finland eksporterte i fjor 9000 båter, og Norge er nest største marked for de finske båtprodusentene. I år er det kommer nyheter fra blant andre Silver, Terhi og AMT.

AMT 165 BR med 60 påhengsmotor som yter hestekrefter, koster 20 990 på messen. Båten veier 450 kilo uten motor og er laget for å fraktes bak bilen på henger. Den har en høy vindskjerm med dør i midten for passasje til sitteplassene foran. Ifølge Mikael Winqvist hos AMT har båten ingen markert planingsterskel. Toppfart med 60 hk er 33 knop, og båten bruker 0,6 liter bensin per nautisk mil i marsjfart mellom 20 og 25 knop.

Søstre

Terhi lanserer i år to tvillingsøstre på litt under fem meter med betegnelsen 480 Sport og 480 BR. Forskjellen på de to søstrene er at den ene kommer med bimintopp. Begge er såkalte bowridere med sitteplasser både forut og akterut. Uten motor koster båtene bare litt over hundre tusen kroner (10 500 euro). Med 40 hestekrefter på hekken er prisen 18 290 euro og med 60 hk er listeprisen 20 090 euro, ifølge prisliste på Helsinki Boatshow.

Dette er båter som egner seg for dagsturer i skjærgården, kan brukes som hyttebåter og til vannleker. Båtene veier i underkant av 400 kilo. De er CE-godkjent for fem personer.

I samme prisleie ligger også Silver Beaver BR, som koster 20 990 euro med 50 hk Honda på hekken. Denne båten er også nesten fem meter lang, og er en kompakt bowrider. Også denne båten er bygget med tanke på å kunne fraktes på tilhenger bak vanlig bil, og vekten er 440 kilo uten motor. Båten er sertifisert for fem personer.

Det finnes en rekke alternativer på markedet til de fire nykommerne som vi her har omtalt, og som ligger i omtrent samme prisleie. Blant den kan nevnes aluminiumsbowrideren Buster L2, norskpolske Sting 485 S og finske Bella 485 RS.