Boot 2016

Med sansen for det italienske

Båtdesigner Espen Thorup gikk rett til Riva da Båtliv ba ham vise oss sin favorittbåt på Boot 2016.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

 Hjemme er Thorup er kjent som designer for suksessbåter fra Nordkapp og Bella, men svært få vet at han på 90-tallet var i dialog med Riva om designjobb for den ikoniske italienske båtprodusenten. – Men da det kom til stykket var jeg sjanseløs, de ansetter av prinsipp kun italienske designere, sier Espen Thorup med et smil.

 Han er på hjemmebane på verdens største båtutstilling. Her er båter fra hele verden, og en designer må holde seg oppdatert og hente inspirasjon.

–      Den ser jo ut som en norsk fiskebåt! Er det ikke herlig, en luksusbåt som ligner på en fiskebåt, og som i bunn og grunn er en daycruiser på 55 fot, sier Thorup.

 

 

Nederlandske Aluqua imponerer med lyssystemer som kan ulike stemninger og lyssettinger i båten, og en kul stripe med lys langs hele rekkelisten, samt frontlyker på baugen. Aluminiumsbåtene oser av slick eleganse.

Thorup er også begeistret for det nye trimsystemet på båter fra Sea Ray og Boston Whaler. Trimflapsene er vinklet slik at de planingsterskelen nesten forsvinner. Dynamiske skrog som tilpasser seg til vind, kjøreforhold og kjørestil er fremtiden, mener han.