HIGHFIELD: Laget for høy fart og komfort.
HIGHFIELD: Laget for høy fart og komfort.

Hentet hjelp fra Norge

Den fransk-kinesiske RIB-produsenten Highfield Boats som har spesialisert seg på RIB-båter i aluminium lanserte forleden et nytt flaggskip. Men de så til Norge for å få hjelp til skrogdesignet.

Publisert Sist oppdatert

- Det var etter at Steve Harrison (merkeansvarlig i Highfield Boats) fikk prøvekjøre en engelsk Ribquest Velocity, som vi også har designet, at de fant ut at de trengte nye skrog på de to største RIB- båtene sine, forteller Petter Martens som står bak Berserk Design som fikk designjobben.

Nykommeren bærer navnet Sport 900 og er 29 fot lang og kan utstyres med maksimalt 600 hk.

Han forteller videre at båtene i hovedsak er designet for å være familievennlige RIB-båter, men at de også er rå kjøremaskiner med fartspotensiale over 60 knop med rett motorisering. De er designet for å tåle det meste av sjø og skal være komfortable å krysse lange havstrekk med i stor fart, hevder produsenten.

Berserk Design AS ble startet av Petter Martens i 2006 for å spesialisere seg på design og beregning av raske energi effektive båter og de har tidligere jobbet med prosjekter som spenner fra små RIB-båter til store offshore løpsbåter, med alt fra skrog design til design av gir/propellere og aktive kontrollsystemer, forteller Highfield Boats og Bersek Design i en pressemelding.

HAR DU LEST DENNE ARTIKKELEN?