Tøff styrehusbåt i lettmetall

Røffe detaljer preger Arronet 28 CC som har fått raust med uteplass og et intimt styrehus for fem personer.

Arronet 28 CC ble vist på båtmessen i Gøteborg. I skinnende aluminum som reflekterte et stort antall spotter fra taket i messehallen viste den også en noe mer ujålete og bruksrealtert. Tydelige, forseggjorte sveisesømmer og kraftige detaljer vitnet om at dette er heftige saker i lettmetall. Og som andre båter fra den svenske produsenten er også denne ikke langt fra å være kjemisk fri for glassfiberdetaljer.

Inne i styrehuset har båten to dempede seter. En stor skyvedør på babord side gjør det lett å komme til både de to setene og benken akter som har plass til tre personer. Belagte vegger, tak og det meste av flater skal bidra til lavere støynivå og mer behagelig tur. Denne har for øvrig ikke innenbordsmotorer, men i stedet to utenbordsmotorer fra Suzuki, hver av dem med 200 hestekrefter.

For øvrig finnes det en innenbordsversjon som heter Arronet 28 CCi. I tillegg er den skodd for skandinaviske forhold med en dieselvarmer som yter fire kilowatt. Og på sommeren kommer den store skyvedøren til nytte. Dette er en båt som ikke setter en kjøper i vanskeligheter om hva som skal være med av ekstrautstyr. Vi har bare sett en liste, og den består av båtens standardustyr. Så her er det ikke noe å lure på om du egentlig skal ha fjærdempede stoler, ti tommers kartplotter, Webasto, eller til og med søkelys. Alternativt til motorene som står på messa, så leveres den også med Mercury fra fabrikk, og spekteret går opp til 2x 300 hestekrefter for både Suzuki og Mercury. Minste motorisering er 2x 150 hestekrefter.