RIMELIG TESTVINNER: Rengjøringskremen fra Vim gjør rent bord mot 14 andre rensemidler i svensk stortest.
RIMELIG TESTVINNER: Rengjøringskremen fra Vim gjør rent bord mot 14 andre rensemidler i svensk stortest.

Overraskende testvinner

Rensemiddel til 30 kroner danket ut nanorensemidler til 400 kroner i stor test.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske båtbladet Praktisk Båtägande har forsøkt å rense fendere, gummijolle og vannlinje med 15 ulike rensemidler. Alt fra mirakelsvamp, til våtservietter og avanserte nanobaserte sprayer er testet.

Overraskende nok er det en kjøkken- og baderomskrem som vinner testen. Vim skurekrem er testens klare vinner med fem av fem stjerner. Bladet trekker frem at skurekremen gjorde en glimrende jobb på alle de fire flatene den ble testet på.  Og prisen er det ikke noe å si på. En halvliter koster beskjedne 30 kroner. Inkludert moms er prisen 37,50. Produktet kan dessverre ikke bestilles av privatkunder, da det i følge importør er strenge regler for salg av kjemikalier. Men firmakunder kan bestille og få varene tilsendt sammen med faktura. 

Les også:

Slik får du gummijolla ren

Kremen kan bestilles i Norge på nettbutikken til Proff Norge. I produktbeskrivelsen heter det blant annet at Vim er en en kremet nøytral skurekrem som ikke inneholder slipemiddel,  og derfor rengjør uten å skade overflaten.

Dyr taper

Den store taperen er Nano Extract Gelcoat Cleaner fra Nanogate. Det hjelper ikke at dette er testens dyreste middel med en literpris på hele 1580 svenske kroner. (Selges i 250 ml beholdere a kr 395)

Wipe and shine-våtservietter gjør det også bra i testen og får fire av fem stjerner. Prisen er 76 svenske kroner. Disse serviettene er tidligere testet av Båtmagasinet med meget bra resultat.