Ny båt: Hav 27

HEDRET: Designeren Birger Kullmann fikk på Risør Trebåtfestival designprisen for Hav 27 . Her sammen med båtbygger Jan Erik Haavi.

En tanke annerledes

Hav 27 er en helt særegen båt som er vanskelig å plassere i kjente modellkategorier. Design, farger og planløsning får trebåten(!) til å skille seg radikalt fra samlebåndsproduktene. Birger Kullmann og Jan-Erik Haavi står bak.

Publisert Sist oppdatert

Den norske designeren Birger Kullmann er kjent for å sette sitt helt spesielle preg på båtene sine. Det blir det ikke mainstreamprodukter av, men til gjengjeld mye spennende design. Kullmann favner vidt i sin produksjon, men trives best som seilbåtdesigner. Han har også markert seg med et utall MOB- og redningsbåter, og det er mulig å spore elementer fra begge designgrenene i nykomlingen Hav 27.
Opprinnelig designet Kullmann en lignende båt for en seilmaker, som både skulle bruke den som service- og dagsturbåt for familien. Prosjektet ble imidlertid skrinlagt inntil Jan-Erik Haavi i Sandefjord tok opp tråden. Haavi har stått for dekkslayouten, mens skroget opp til esingen er Kullmanns verk.

Røff transport

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER