utgave nr 10 1995

Risør Trebåtfestival: nye prammer, joller og sjekter

Publisert Sist oppdatert

RISØR TREBÅTFESTIVAL


Nye prammer, joller og sjekter

Tekst og foto: ANNE MARIT KLOKK

Aldri har det vært vist så mange nye båter under trebåtfestivalen. Her har vi plukket fram noen av de mindre og enklere båtene. Det ser ut som om robåter, prammer og sjekter har en skikkelig oppsving for tiden.

Fra Arendal til Østerrike


Standen til Dannevigs båtbyggeri under trebåtfestivalen i Risør var som et båtbyggeri i miniatyr. Wilhelm Dannevig holdt på med en 17 fots Arendalssjekte som skulle til en tysker som bor i Østerrike i slutten av august. Kunden ferierte på en hytte på Sørlandet hele august måned og gledet seg til å få med sin nye trebåt hjem på bilhenger.

Arendalssjekta har fått innpass i Tyskland. For fem år siden fikk båten rosende omtale i en bruksbåttest i det tyske båtbladet "Die Yacht" og det resulterte i henvendelser til båtbyggeren i Arendal og salg. -Denne båttypen har tydeligvis truffet en nisje i det tyske markedet. Båten kan ros og seiles og er enkel å traile. Med 120 kg ballast er den trygg og stødig i sjøen. Spriseilet er på 10,5 m2, men båten kan også leveres med toppseil og klyver, forteller Wilhelm Dannevig.

Båten bygges i furu og lerk på eik og leveres ferdig innsatt med Owatrol. Pris for båt, årer, rigg og seil er ca kr. 60.000 pluss moms.

Wilhelm Dannevig (t.h.) og Jørn Pettersen bygget sjekte under trebåtfestivalen.