Bruktbåt-test: Rana 17

Grei landsted- og fiskebåt

Dette er den minste bruktbåten vi har testet på lenge. Det er derfor lett å stille urealistiske krav til en liten båt når man er vant til båter som er vesentlig større. Rana 17 (fot) er imidlertid en ganske stor båt, i alle fall virker den slik på grunn av den litt bastante vindskjermen og den store, åpne cockpiten. En båt for dagsturer og for fiske.

Publisert Sist oppdatert

Fordekket har sklisikring og en bitte liten ankerluke, så vidt stor nok til en kaffedregg og litt tau. Det har dessuten en fin støttebøyle som står langskips, litt til babord for midten. Symmetrisk på den andre siden er det ett halegatt og én krysspullert.
Akterut er det imidlertid ingen fortøyningsbeslag, kun en bøyle på hver side av motoren på akterspeilet. Her må man altså fortøye slik det ikke skal gjøres, nemlig å sette fast tampen om bord og ta alt tauet på land.
Nesten helt nede i vannlinjen er det et håndtak på hver side av akterspeilet, nesten ute i borde. Forut er det en bøyle et stykke ned på skarpen – ikke brukbar til fortøyning, men den passer godt til lås og kjetting.

Ikke enkelt å entre

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER