Test: Minor 27 Range og Nordstar 26 Patrol

Styrhuskomfort

Den populære Targa 27 (testet i Båtmagasinet nr. 11/2005) har fått to interessante konkurrenter i Minor 27 Range og Nordstar 26 Patrol. Samtlige er allværsbåter med store laste- og dekksflater og store dieselmotorer. Men her er også komfort med køyeplasser, toalett og bysse.

Publisert Sist oppdatert

Når finske Botnia Marin skapte sin Targa-modell på midten av 80-tallet, fikk vi en ny båttype. Det var opphavet til det vi i dag populært kaller "skjærgårdsjeep". En bruksbåt med komfort som konkurrerte skarpt med den tidens cabincruisere og salongbåter. Her fikk man den perfekte allværsbåten, den stødige "lastebåten" og den komfortable familiebåten som en pakkeløsning. Disse båtene gjorde at man kunne forlenge båtsesongen uten å være plaget med mye regnvær og kjølige dager.

Begge de to nye båtene i testen vår er konkurrenter til Targas 27-foter, og alle er produsert i Finland. Minor 27 har vært på markedet noen år med modellbetegnelsen WA (Walk Around). Den har gjennomgått en ansiktsløftning og omorganisering og har nå modellbetegnelsen Range. I første rekke har man bygget om ruffen forut der man har bygget et separat toalettrom. Minor 27 leveres nå med både strak aksel og drev, og det er drevløsningen vi har testet.Nordstar 26 Patrol er ny og etterfølger den første modellen som heter Nordstar 24. 26 Patrol er større i alle henseende, og fremfor alt har man nå bygget separat toalettrom, et planere akterdekk og mulighet for å sette inn større motorer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER