ALARM: Denne takmonterte alarmen ser ut som en røykvarsler, men leverer fra seg masse lyd. Foto: Lars K Larsen
ALARM: Denne takmonterte alarmen ser ut som en røykvarsler, men leverer fra seg masse lyd. Foto: Lars K Larsen

Vi tester rimelige alarmer

Billig kan være bra. Med disse skremmer du tyvene.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet tre små alarmer fra Clas Ohlson, som alle lager mye lyd. Om du monterer alle tre, skal det mye til for at tyven som skal rappe kartplotteren din, ikke utløser en av dem. Alarmene koster henholdsvis 99, 199 og 299 kroner, og er således ikke noen dyr løsning. Men kanskje er det effektivt nok? For å sikre verdiene ytterligere, anbefaler vi sporingsbrikke og alarm tilknyttet vekterselskap.

"Røykvarsler" med trøkk i

Denne alarmen (bildet over) ser ut som en helt vanlig røykvarsler. Men i motsetning til røykvarslere har denne en innebygget 360 graders bevegelsessensor som gjør det umulig å komme ubemerket forbi den. Etter 30 sekunder utløses en kraftig alarm på 120 desibel. Alarmen aktiveres og deaktiveres ved hjelp av fjernkontroll, noe som gjør det vanskeligere for potensielle tyver å få stoppet alarmen. Fjernkonrollen er liten og nett og kan henges på knippet sammen med båtnøkkelen.  

Vår langtidstest viser at denne alarmen fungerer utmerket, uten å koste mye. Alarmen drives av tre stk AA-batterier.  

Clas Ohlson bevegelsesalarm

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

299 kr

Er den verdt prisen?

Ja

Informasjon:

www.clasohlson.no

 

Utilsiktet utløsning

Denne lille alarmen koster 99 kroner og fungerer som en enkel kjeltringjager. Til tross for den beskjedne størrelsen lager alarmen masse lyd (100dB). Alarmen monteres på dør eller vindu. Særlig bra fungerer den på skyvedører. Når magnetfeltet mellom sensor og selve enheten brytes, utløses alarmen etter noen sekunder. Man har altså tid til å slå den av uten å måtte høre ulingen. Men alarmen er i overkant følsom, noe som førte til at den løste ut under sjøgang (Joda, det er mulig å slå den av når man er om bord). Alarmen kan også avgi et hyggelig "ding dong", dersom den skal brukes som en enkel varsler. Kanskje ikke veldig aktuelt i en 20-fots båt. Kan også brukes på medisin- eller barskap om bord. Drives a to medfølgende SR44-batterier.
 

Clas Ohlson dørvakt

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

99 kr

Er den verdt prisen?

Nei

Informasjon:

www.clasohlson.no

Røverfella

(se video)
Kontaktmatta fra Clas Olson er smart. En 49x 33 centimeter stor matte plasseres under eksisterende dørmatte. Om noen setter beina på matta utløses alarmen umiddelbart. Matta er forbundet til en kraftig høytaler via en fire meter lang kabel. I tillegg til å ule med 100 desibels styrke blinker det rødt i "alarmsentralen". Kontaktmatta passer fint i styrhusbåter eller båter med kalesje, da den ikke bør ligge ute i all slags vær. Alarmen fungerer knirkefritt og er vanskelig å avsløre. Matta bruker et 9-volts batteri, som ikke er inkludert i prisen.
 

Clas Ohlson kontaktmatte

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

199 kr

Er den verdt prisen?

Ja

Informasjon:

www.clasohlson.no