Jørgun Lapstun ble nesten lei seg for at han hadde bestilt opptak av båten til Helgen. -Dette tilbudet har vi ventet på i årevis. Nå blir det å beholde båten på vannet, sier han.
Vi kan tilby det meste til båtfanter. Stor butikk med både kiosk, tipping og maritimt utstyr til både folk og båt, sier Morten Gudem.
Så høstvakkert kan det være i solveggen på Vollen. Nå er det helårsåpent hver dag utenom mandager.

Helårsåpent for båtfolket i Vollen

Sjøsenteret på Vollen vil holde helårsåpent for båtfolket seks dager i uken. Bensin, diesel, enkel kafemat og maritimt utstyr står på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Nå kommer en etterlengtet service for båtfolket i Oslofjorden. Jørgen og Morten Gudem, som driver bensinstasjon, kafe og maritim utstyrsbutikk på brygga til Sjøsenteret i Vollen, skal holde åpent hele vinteren. De innredet butikken med trivelige sitteplasser og kan tilby enkel kafebevertning til besøkende båtfanter. Åpningstidene er fra 11:00 til 18:00 alle dager utenom mandag. Da holder de stengt. Gutta som driver stedet håper dette tilbudet kan være med å øke interessen for vinbterbåtlivet.

    -Vi har stadig hørt fra båtfolket at de mangler et sted å fylle drivstoff når den mest hektiske sommersesongen er over. Mange driver med vinterfiske, men har basert seg på kanner eller en tur til Oslo for å få fylt. Nå kan de i tillegg lyge litt, vinne en million i Lotto eller shoppe litt maritimt utstyr mens kong vinter har kledd opp landskapet rundt fjorden, sier Morten Gudem.

Han driver stedet sammen med fetter Jørgen, og de vil alternere på å holde stedet åpent.

Flott tilbud

-Dette er fantastisk. Synd jeg ikke visste det litt tidligere. Har bestilt opptak av båten til helgen, men må fylle opp tanken før den går i opplag. Mange i min båtforening i Leangbukta har snakket om at kommer det et slikt tilbud, vil de la båten ligge ute. Jeg, og mange med meg, liker å vinterfiske. Nå er det jo ikke problem med verken vått eller tørt, sier Jørgun Lapstun fra Asker.

Lapstun eier en Westbas 29, som han bruker mye. Blir dette et permanent tilbud ønsket han å ha båten i sjøen hele året

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.