Drømmehelg i sør

Oslofjorden var full av båter i helgen. Med temperaturer opp mot 30 grader ble det en drømmehelg på fjorden.  Se våre bilder.

Publisert

Store bilde: Jon Petter Lauvstad til rors, foran er barna Miranda, Henrich og Per Kristian og bak Maylem Lauvstad og Caroline de Vibe Nissen-Lie.

– Aldri før har jeg sett så mange båter i Oslofjorden, sier Henrich Nissen-Lie (71), pensjonert redaktør for Seilas og  Båtliv.

– Slike helger er det vi drømmer om om vinteren, sier Jon Petter Lauvstad, som var på tur med sin Nidelv 26 i helgen. Båtliv var med på snekketuren til Steilene ved Nesodden.

Havnen på Steilene var helt full da vi ankom lørdag ettermiddag, men vi fant en plass longside skjærgårdstjenestens båt. I land gikk grillene varme hele ettermiddagen. Folk stupte fra båter og skjær, og solte seg på dekk og strender.

Det er sjelden det er så varmt i Oslofjorden første helg i juni. Ifølge yr.no ble det første juni målt 29,3 grader i Drammen, og dette var varmest i Norge i går. Om bord på Nidelven målte vi 16 grader i vannet ved Steilene og 18 grader i Middagsbukta øst for Sandvika i Bærum. Hundrevis av båter hadde funnet veien til Middagsbukta i helgen, og folk badet og grillet og solte seg.

Powered by Labrador CMS