FULLT: Alle utstillerplassene var solgt ut før messa

Arrangør fornøyd med Båter i Sjøen 2022

– Messen har vært en positiv indikator for bransjen, sier Magnus F. Ryhjell, daglig leder i Norboat.

Publisert Sist oppdatert
BLID SJEF: Magnus F. Ryhjell er begeistret over årets utgave av messen

I helgen gikk Skandinavias største flytende båtmesse av stabelen på Aker Brygge. Det skjedde etter to år med avlyst messe, og i en urolig tid for bransjen som følge av høye drivstoffpriser og normalisering etter Korona. Derfor var utstillerne og arrangør spent før messen åpnet torsdag.

– Det var veldig spent stemning før messa åpnet. Vi trodde vi skulle høre fra kunder om drivstoffpriser og renter, men sånn ble det ikke, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, daglig leder i Norboat.

Nesten besøksrekord

Magnus antar at mellom 12 og 13 tusen besøkte messen i løpet av helgen, det er det nest høyeste besøkstallet i messas 45 år lange historie. Tilbakemeldingene fra publikum har vært svært positive, sier Magnus:

– De vi snakket med virket kjempefornøyde. Vi har fått tilbakemeldinger på at årets utgave av «Båter i Sjøen» har vært en bra og innholdsrik messe. Vi har hatt flere seilbåter enn vi pleier, og ellers stor variasjon i båter. Det har vært mye å velge mellom; vi har hatt båter i alle størrelser, båter med innenbords og utenbords motor samt flere elektriske. De besøkende har syntes det har vært veldig stas å se det store utvalget.

Også utstillerne virker fornøyde etter messen.

– Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger fra utstillerne, og det har vært en del salg. Det ble kjøpt båt, og vist interesse. «Båter i Sjøen» har vært en positiv indikator for bransjen, sier Ryhjell.

FEIRER 45 ÅR: Messen har jubileum i år, det ble feiret med kake

Enda større neste år

Norboat solgte ut alle utstillerplassene på messen og måtte til slutt avslå flere interesserte utstillere, det var ikke mer plass i havnen. Ryhjell er derfor innstilt på å gjøre neste års messe enda større:

- Vi vil gjerne ha plass til alle som vil stille ut, og det er ikke noe tvil om at «Båter i Sjøen» er en favoritt blant publikum og utstillere, derfor skal vi i samråd med Tjuvholmen og Aker Brygge se nærmere på mulighetene for å utvide neste år.