Tjener gode penger på båten i sommer

Hans Petter Jensen leier ut sin Princess Riviera 36 i sommer og tjener gode penger.

Publisert Sist oppdatert

I fellesferien leier Hans Petter Jensen ut sin 36-foter for 2091 kroner dagen gjennom delingsøkonomitjenesten Boatflex.

– Jeg bruker båten fra april til oktober, men i fellesferien synes jeg det er så fullt i havnene at jeg vil forsøke noe annet i år, sier han til Båtliv.

 Jensen har hatt sin Princess Riviera 36 fra 1988 i tre år. Det koster litt å vedlikeholde båten. Ved å leie den ut i tre uker tjener han rundt 40.000 kroner, som han sier kommer godt med til båtholdet.

 Jensen jobber til daglig i Norsk Maritimt Forlag, og han er blitt kjent med Boatflex gjennom batliv.no. I starten var han litt skeptisk til å leie ut båten på denne måten, men fant etter hvert ut han skulle forsøke.

Stoler på leietaker

– Jeg kan velge selv hvem jeg vil leie ut båten til. Han som skal leie den i sommer har vært med meg ut på prøvetur. Da fikk jeg selv se at han er en kyndig og erfaren båtmann, som jeg ikke er redd for å leie ut båten til, sier Jensen.

 Leietakeren er en erfaren motorbåtmann, som etter noen år uten båt søker tilbake til båtlivet. For ham er det ideelt å leie båt for å teste om ferieformen passer for hele familien.

 Jensen har ikke lagt noen begrensninger på leietakers bruk av båten i løpet av ferien. – Men jeg har jo en alarm med tracker om bord så jeg kan følge med på hvor den er, smiler han.

Delingsøkonomi

Tjenester som Airbnb og Boatflex er nye tilbud som gjør det enklere for vanlige mennesker å dele goder enn det var tidligere. Båteiere kan tjene litt penger når de ikke bruker båten, og folk som ikke har båt kan få teste ut båtlivet i en periode.

Det koster ingenting å legge båten ut for leie på Boatflex, men det trekkes en utleieprovisjon når båten blir leid ut. Boatflex sørger for at båten er fullt forsikret i utleieperioden.

Det er like enkelt å legge ut båten for utleie som å legge ut en annonse på finn.no. Det er smart å skrive en beskrivende tekst om båten, slik at du får de leietagerne du vil ha. Gode bilder er viktig. En planløsning som viser båtens innredning, er også lurt å ha med. Boatflex anbefaler et bilde av utleier.

Europa

For tiden ligger det nær 100 båter til utleie i Norge. Utleiebåtene er spredd langs kysten, og omfatter både motorbåter og seilbåter. Boatflex har mange hundre båter til utleie både i Nord-Europa og Middelhavet. Tjenesten er dansk og det er mange båter å velge mellom i Danmark.

Boatflex har eksistert i to år, og i fjor var det allerede en rekke utleier i mange land. Det er allerede gjennomført 3000 utleiedager, og kun registrert tre skader, ifølge Boatflex. Dersom det oppstår skader dekkes disse av en god forsikringsordning gjennom Lloyd´s. Visjonen er å gjøre båtlivet tilgjengelig for flere mennesker. Noe av poenget er at utleier kan velge hvem hun vil leie ut båten til. Ifølge Boatflex-gründer Jakob Bojesen er det mange forskjellige mennesker som leier båt gjennom Boatflex.

Flere er båteiere som ønsker å oppleve nye farvann, og som finansierer dette gjennom å leie ut egen båt, sier han.

Jensen har på sin side valgt en annen ferieform i årets fellesferie, og budsjettet er romslig takket være inntektene fra utleie.

Norsk Maritimt Forlag og Boatflex

Vi gjør oppmerksom på at Norsk Maritimt Forlag (NMF) er samarbeidspartner med Boatflex i det norske markedet. Boatflex er en tjeneste for leie av båter på nett. Tjenesten er startet av danske båtfolk og etablert i samarbeid med Skandinavias ledende seilforeninger. Det koster ingenting å leie ut båten på Boatflex, men utleier tar provisjon av leiebeløpet. Deler av dette går til å støtte seilsporten.

Du finner mer informasjon på www.boatflex.com

 

 

Powered by Labrador CMS