MORGEN: Lyset er fantastisk om vinteren, selv om det er gråvær.
MORGEN: Lyset er fantastisk om vinteren, selv om det er gråvær.

Godt nytt båtår!

I  Båtliv ønsker vi våre lesere et godt nytt båtår, og takker for følget i året som gikk.

Publisert Sist oppdatert

Den lille staben i Båtliv starter 2017 med optimisme og glede. Båtlivet er en stor fritidsaktivitet i kystnasjonen Norge er stor. Vi har nå nesten 800.000 fritidsbåter her i landet. Ingen andre land i verden kan skilte med så mange båter pr innbygger som Norge.

 Den store båtinteressen avspeiler seg også i interessen for båtjournalistikk. Vi sammenlignet nylig våre opplagstall med engelske Motorboat & Yachting, og fant ut at vi lå på omtrent samme nivå med dette prestisjefylte bladet som når ut til en enorm språkgruppe.

Skjærgård 

I Norge er ikke båtlivet en snobbeaktivitet. Båter og båtliv utgjør nærmest ryggraden i nasjonen vår. De første nordmennene befolket landet ved å padle langs kysten. I all tid siden har vi fisket og drevet sjøfart. Etter Canada har vi verdens nest lengste kyst, og kanskje en av de aller flotteste skjærgårdene i hele verden.

IDYLLISK: Flatskjæra sett fra nord. Det er fine steder å legge til på begge sider.
IDYLLISK: Flatskjæra sett fra nord. Det er fine steder å legge til på begge sider.

Vi nordmenn vet å sette pris på denne naturen. Stadig flere får også øynene opp for det fantastiske matfatet vi har under kjølen. Verden beste sjømat befinner seg i den norske fjæra.

Ikke rart vi gleder oss til et nytt båtår med våre lesere! Vi setter også stor pris på den fantastiske oppslutningen vi har fått på nett de siste årene. Fjoråret var et stort omveltningsår for oss.

App

Først lanserte vi en Båtliv-app som inneholder alle utgaven av Båtliv fra og med 2006. Deretter lanserte vi responsive nettsider med det samme innholdet søkbart på batliv.no. Dermed kunne våre lesere kjøpe artiklene på PC eller lesebrett som de før måtte i kiosken for å få tak i.

Og enda bedre, alle artiklene i appen og på nettet er søkbare. Vi vet at mange lesere har hatt tradisjon for å samle på Båtliv-bladene fordi det er mye nyttig og interessant stoff som kan trekkes frem på ny når man trenger det. Vi tenker da på havnetips og turreportasjer, gjør-det-selv-artikler om reparasjoner og vedlikehold, vårpuss og høstopplag og selvsagt prøvekjøringer og utstyrsnyheter. Nå kan alle artiklene søkes frem når du trenger dem.

 Kiosk

magasinarkiv
magasinarkiv

Vi har investert mye tid og penger i dette digitale tilbudet. Da er det desto mer gledelig å se at mange dere setter pris på det. Over 10.000 digitale Båtliv er nå lastet ned i Båtliv-appen i App Store og Google Play. I tillegg får mange nye lesere nå Båtliv gjennom Magasin+ appen som Aftenposten står bak.

 

 

Båtliv i App store finner du her

Båtliv i Google Play finner du her

Båtliv i Magasin+ finner du her

Facebook

Mange har også valgt å tegne abonnement gjennom våre nye nettsider. Her kan man velge totalabonnement, som omfatter både trykt magasin og nettinnholdet, eller kun digitalt abonnement med tilgang til plussartiklene og innholdet i appene.

 Også Båtlivs Facebooksider er blitt populære sider for debatt og nyheter, og teller nå mer enn 21.000 følgere.

Båtliv på Facebook finner du her

 Vi gleder oss til å formidle gode historier, bilder og videoer fra båtlivet også i 2017. Godt nytt båtår!

 

Ca 90.000 leser hver utgave av Båtliv. Nå er det lastet ned over 10.000 digitale magasiner.
Ca 90.000 leser hver utgave av Båtliv. Nå er det lastet ned over 10.000 digitale magasiner.