Praktisk: 5G og båt

MYE RASKERE: Med 5G blir hverdagen en annen for båtfolket, med raskere nett og nye muligheter.
MYE RASKERE: Med 5G blir hverdagen en annen for båtfolket, med raskere nett og nye muligheter.

Fremtidens sensorer får innebygde sendere

Med overgang fra 4G til 5G blir hastigheten høyere og forsinkelsene lavere. Innebygde mobilsendere uten simkort og surfehastighet som om du skulle ha vært hjemme, vil også gjøre hverdagen enklere for båtfolket.

Publisert Sist oppdatert

På forsommeren var 5G i full fart på vei i Norge. Telenor åpnet sitt første nettverk i mars i år og Telia i mai. Foreløpig finner du knapt noen steder med dekning, men tøff konkurranse mellom disse to teleoperatørene kommer kundene til gode. Side om side vil Telia og Telenor bygge ut 4G- og 5G-nettet, mens det gamle 3G-nettet blir faset ut. 5G er en teknologi for femte generasjons mobiltjenester i mobilnett, en etterfølger til 4G, 3G og 2G.

– 5G byr på fantastiske muligheter og vi håper Norges befolkning får stor glede av den nye og grensesprengende mobilteknologien, sa Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge da de åpnet det første 5G-nettet i Lillestrøm. Først ut blir byer og tettsteder.

Telia har invitert kunder og samarbeidspartnere til en egen 5G-lab som de har åpnet på Norges Varemesse i Lillestrøm. Der skal de utvikle produkter for den nye teknologien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS