Lars Erik Solvang i Bavaria Norge på Storbåtmessen 2016
Thomas og Espen Aalrud på Storbåtmessen 2016
Axel og Alexander Lars Erik på Storbåtmessen 2016
Jørgan Haga i Aaby Marine på Storbåtmessen 2016
Idar Martin Refsnes i Saga Boats på Storbåtmessen 2016
Storbåtmessen 2016
Storbåtmessen 2016

Fornøyde storbåtutstillere

Mye folk fant veien til Storbåtmessen i helgen. Der fikk de pølser og vafler i tillegg til båtopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Første helgen i mars åpnet Storbåtmessen i Leangbukta med utstilling av ca 60 båter, de fleste bobåter, men også daycruisere og noen mindre båter.

Se video av de utstilte båtene her

Lokalene var godt besøkt da Båtliv var innom søndag. Utstillerne ønsket velkommen med gratis pølser, vaffelservering og frukt og konfekt.

–      Gratis pølser!? Det vitner om vanskelig marked i båtbransjen, kommenterte en av de besøkende, men utstillerne melder om bedre tider.

Idar Martin Refsnes i Saga Boats hadde tatt turen fra Selje for å selge båter på Storbåtmessen.

–      Det er første gang siden 1969 at vi ikke stiller ut på Sjøen for alle, men dette virker som en veldig god løsning. Samtidig stiller vi også ut denne uka i Stockholm. Sverige er også et viktig marked for oss. Det svinger oppover med salget nå godt hjulpet av svak kroner og økt eksport, sier Refsnes. Saga Boats og Refsnes Marine forhandler Saga og Nordkapp.

Tilbud

Giramar stiller ut Beneteau og SeaRay, og Harald Korn opplyste om 140 besøkende første messedag. Han melder om god interesse for seilbåter og mindre motorbåter.

Nabo Jørgen Haga i Aaby Marine forteller om dobling av omsetningen i fjor etter flere år med tregt salg. Han forhandler Windy, Axopar, Drac og Beneteau.

Hos Marex er det leveringsproblemer. Salget har tatt av med 24 solgte båter på Boot i Düsseldorf og 12 kontrakter på nye Marex 375 til 3,6 millioner koner.

Over gårdsplassen hos Bavaria Motorbåt Norge står Lars Erik Solvang foran storskjermen og viser frem nye modeller på vei. – Jeg har skrevet syv tilbud til folk som har vært innom, sier han fornøyd.