Windy satser større

Windy 31 Zonda har slått godt an med moderne retrodesign.

Publisert

Boot, Düsseldorf

Nå vil Windy bygge en storesøster på 39 fot, og Ed Dubois er på satt på jobben sammen med Windys husdesigner i en årrekke, Hans Jørgen Johnsen.

– Vi vil tilbake til kjerneverdiene våre, som er linjelekre sportscruisere med god uteplass og sosiale løsninger, sier Windy-sjef Knut Heiberg Andersen. Han fastslår tilfreds at Windy 31 Zonda har bidratt til å snu et tregt salg oppover.

Windy-forandler Jørgen Haga i Aaby Marine i Asker forteller at han hittil i år har doblet omsetningen fra i fjor. Fjorårets salg var til gjengjeld kun en drøy tidel av salget i toppåret 2007, da Aaby Marine omsatte for 110 millioner kroner.

– Nyheter selger. Nå er det såpass lenge siden forrige salgstopp i 2007 at folk begynner å se seg om etter nye båter igjen, sier Jørgen Haga. Med 39 Zonda håper Windy å lokke eiere av 35 Khamsin som ønsker en ny og større båt.

Ed Dubois har samarbeidet med Windy om T52 Blackbird - den såkalte «Røkke-jolla» - den 52-fot lange tenderen til Kjell Inge Røkke. Planen er å ha storesøster Zonda klar til sjøsetting om halvannet år, opplyser Heiberg Andersen.

Hans Jørgen Johnsen er intervjuet i siste Båtliv. PDF-versjon av intervjuet finner du her.

Powered by Labrador CMS