Windy og Marex eneste norske i Düsseldorf

Windy og Marex er i Tyskland for å så drømmer og høste nye kunder på sikt.

Publisert

De to eneste norske utstillerne på båtmessen Boot i Düsseldorf, Windy og Marex, er ikke alt for optimistiske om kjempesalg.

-Klarer vi å få solgt et par nye båter på denne messen er vi fornøyd. Vi er her primært for å møte de nye kundene fra tidligere Øst-Europa. Kunder fra nasjoner som ikke har egne messer men godt med penger og som dukker opp her og ikke andre steder, sier Espen Aalrud i Marex. Han får støtte av sin kollega Karl Audun Skretteberg i Windy.

-Hvis de ikke finner oss, kan kundene tro at vi ikke lenger er å regne med i deres drømmer, sier Espen Aalrud i Marex.

De mener det er like viktig å bare være til stede for de som fortsatt går med en båtdrøm inne, og kanskje realiserer båtkjøpet om et år eller to. Det farligste er å utebli mener de norske representantene.

-Vi skal bruke denne og flere messer utover våren til å finne ut hvordan markedet utvikler seg. Vi har jo allerede annonsert at vi ønsker å rydde opp i vårt store modellutvalg. Vi har også tanker om en ny stor daycruiser. En 40 foter kanskje, og som ikke bygger på skroget til 40 Maestro, men et nyutviklet skrog som heller blir en storesøster til 31 Zonda. Det vil si et skrog med enorme sjøegenskaper, slik vi har fått til på Zondaen, sier Skretteberg.

Windy er også nominert til Powerboat of the Year for sin nyhet 31 Zonda. En pris som deles ut her nede lørdag kveld. 

Marex selger 25 prosent av det de lager til det tyske markedet. De selger også en del til Hollendere og Belgiere. De nye markedene i Russland, Hvite-Russland, Romania og Bulgaria, har ingen båtmesser. Derfor kommer det mange potensielle båtkjøpere til den tyske messen. En gruppe som kan åpne nye markeder for norske produsenter.

-Vi har solgt noen båter til Russland, og mener det markedet er voksende, da blir Düsseldorf en viktig arena for oss, sier Aalrud. 

Powered by Labrador CMS