Windy først med trippel IPS

Den går 20 prosent billigere med tre motorer enn med to. Windy har levert sin første 52 Xhantos med trippel IPS 600. Nå har vi laget vår første ”flyvemaskin”  er Windy direktør Knut Heiberg-Andersen første kommentar.

Publisert

Med 1305 hk fordelt på tre IPS drev, har Windy fått frem uante ytelser på sin Windy 52 Xhantos. Dette skjedde på en testbåt som egentlig skulle vises frem for verdenspressen i Varazze to dager før Genovamessen. Men laber interesse fra forhandlere og verdenspressen gjorde at båten ble liggende i Gøteborg for videre uttesting.

Windy Xhantos er en stor og luksuriøs HT-cruiser med 3 sovelugarer. Den har blitt omtalt som, –sportscruiseren med den fineste styreposisjonen jeg noen gang har testet, av teknisk redaktør i Motorboat and Yachting, Dave Marsh.

–Vi har alltid visst at Xhantosen kunne fly, men at vi skulle få så gode resultater, det var hyggelig. Med en toppfart på 41 knop og en akselerasjon fra 0 til 30 knop på 13,2 sekunder er meget overbevisende, sier Knut Heiberg-Andersen.

Tester har vist at båten selv med så mye mer motorkraft gir 20 prosent bedre brenselsøkonomi enn med standardoppsettet med 2 Volvo Penta D12 800 ved marsjfart på 30 knop. Windy har derfor valgt å tilby denne løsningen til kunder som ønsker det.

Heiberg-Andersen mener testresultatene understreker i enda sterkere grad at båten nærmer seg det man på det internasjonale båtspråket kaller en ”High Performace Cruiser”. Og da har jo Windy rykket enda et hakk nærmere sine forbilder, Italeinske Pershing.

 

Powered by Labrador CMS