Velutstyrt amerikaner

Helge Ljones har satset alle sparepengene på import av amerikanske Marquis.

Publisert Sist oppdatert

Hva får du når du setter den Italienske designeren "Nuvolari Lenard" sammen med et amerikansk verft med lange tradisjoner? Svaret er en Marquis 420 SC. En 42-fots motorbåt som veier 15 tonn og koster fem millioner kroner.

Båten er CE-serifisert i klasse A. Den er utstyrt med to Volvo Penta IPS på 435 hestekrefter hver seg.

Helge Ljones har forteller at han har satset alle sparepengene fra jobb i oljebransjen på Marquis-import gjennom selskapet US-Boats i Stavanger. Han har vært på drømmeferie med 42-fotoren på Sørlandet i sommer, og stilte båten ut på Båter i sjøen denne måneden, i håp om å treffe båtfolk som deler lidenskapen for helstøpte og velutstyrte amerikanske båter.

Den utstilte båten er en sportscoupé, men båten fås også i flybridgeversjon.

Vi snakker om en 15 tonns motorbåt som gjør 35 knop, og som brukte 12 timer på turen fra Stavanger til båtutstilling i Oslo. IPS med joystick gjør den retningsstabil i sjøen, og enkel å manøvrere inn til kai. Takluken er stor, og taket er forsterket med stål og karbon, hele båten er konstruert for å tåle disse kravene, den veier over 15 tonn.

Marquis 420 SC har hydraulisk/elektrisk nedsenkbar badeplattform, og sittegruppen akter kan opereres elektrisk fram og tilbake etter behov for plass.  Interiøret er i myke skinnsorter, pianolakk og eksklusive tresorter og selvfølgelig fliser på badet. Skroget er lakkert med metallic lakk og seks med klarlakk.

– Dette er en veldig komfortabel bobåt for fire personer, forteller Ljones til Båtliv.

Se flere modeller på www.marquisyachts.com - www.jpmarine.no og www.us-boats.no