Tønsberg Boatshow:

Vikingskip og jetski

Søndag ble bryggefest i Tønsberg med solgløtt og boatshow.

Publisert Sist oppdatert

Tønsberg Boatshow har i løpet av kort tid etablert seg som en populær flytende båtutstilling med nogot attåt. Frode Sundsdal har satt vannlek og båtglede i fokus for arrangementet, og Tønsberg havn danner en riktig ramme for folkefest for båtfolket.

Værgudene sviktet fredag og lørdag, men søndag var det norsk vårvær med opptil flere gløtt av sol, og folk flokket til bryggene for å se på båter og la seg underholde av show.

Sundsdal satset også i år på sikre kort fra underholdningsbunken: Brødrene Roc og Nac Florjančič fra Slovenia spratt opp og ned med jetski som om vannspeilet skulle vært en trampoline. Salto på salto med jetski imponerte publikum. Carl Jacob Johansen demonstrerte hvor høyt man kan fly med et par sko med høytrykkslange under.

Sting

Langs bryggene var det utstilt store og små båter, to vakre Rivaer skinte i sola, mens nye Sting-modeller ropte på kunder.

Tønsberg er landets eldste by, og båtlivet har vært viktig her siden før vikingtiden. Det blir man også minnet om på Tønsberg Boatshow, der vikingskip bygget med øks på den gamle måten ligger ved brygga side om side med de siste fritidsbåtmodellene i plast.

Aktiviteter, tradisjoner og nyheter utgjør i sum en båtfest for store og små. Båtliv tok med to 11-år gamle gutter til Tønsberg søndag, og vi måtte love å ta dem med på Boatshow også neste år.

Som mediepartner til Tønsberg Boatshow tilbød Båtliv publikummere og digitalt abonnement for én krone i én måned. Tilbudet kan du som leser denne artikkelen også benytte deg av.

Få digitalt lanseringstilbud her.