SKAL MARKERE: Lars Erik Bakke i Norges Vannscooterforbund.
SKAL MARKERE: Lars Erik Bakke i Norges Vannscooterforbund.

Opptil 200 vannscootere samles med kurs mot Oslo

Etter mye fram og tilbake fikk Norges Vannscooterforbund tillatelse til å kjøre inn til Oslo havn for å markere seg.

Publisert Sist oppdatert

Norges vannscooterforbund ønsker å markere urimelighetene i forskriften om bruk av vannscooter. Markeringen skal skje på Aker Brygge 17. juli kl 15. Men det å få lov til å komme seg inn til Oslo har ikke vært helt ukomplisert, med dagens regelverk.

– Det viser seg også blant annet i forbindelse med dette arrangementet at det er svært vanskelig å tolke regelverket for de som skal håndheve forskriften. Men etter omfattende dialog og samarbeide med Miljødirektoratet, politi, havnevesen og Norges Vannscooterforbund er vi blitt enige, sier leder Lars Erik Bakke i Norges Vannscooterforbund.

Bakke forteller til Båtliv at det blir en stor gruppe med vannscootere som kjører fra Melsomvik søndag 17.juli på morgenen. Turen går inn til Oslo. Og det kan ventes tidenes største vannscootersamling i Norge.

– Vi kan bli opp til 200 vannscootere samlet, sier Bakke. Han håper også å få med politi, Redningsselskapet og Røde Kors-båten på arrangementet.

Etter at turens starter i Melsomvik i Vestfold går turen først til Vallø havn utenfor Tønsberg, der det også blir mulighet for å bli med for de som ønsker å være med derifra. Det samme med Horten og Drøbak før de skal ankomme Aker brygge.