PER IVAR AAS: Daglig leder av Vestfold Maritim.

Lovlighet gir vannscootersalg

Potensielle kjøpere av vannscootere hopper ned fra gjerdet etter at det i dag ble kjent at vannscooterforskriften ble opphevet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 18. mai kunngjorde Klima- og miljødepartementet at vannscooterforskriften nå er opphevet, og at vannscootere nå kan nå brukes på lik linje med båter i de fleste områder.

Det betyr at du kan ferdes mer hvor du vil med vannscooter uten at du bryter noen forskrifter og risikerer politianmeldelse. Dette merker Vestfold Maritim som selger flest vannscootere i Norge.

– Samme dag som lovendringene solgte vi straks to vannscootere, sier daglig leder Per Ivar Aas i Vestfold Maritim. Han forteller at flere har stått på venteliste for å kjøpe venteliste, der de har stått i påvente av endringer av regelverket. Aas forteller til Båtliv at han venter at flere nå ønsker å kjøpe vannscootere.

– Jeg tror at vi nå kommer til å se økt salg av familievannscootere. Da snakker vi om vannscootere fra 90 til 230 hestekrefter. Flere som har ventet har gjerne hytte nær vernede områder, og har derfor sett an situasjonen, sier Aas.

Han tror vi nå vil se en ny trend med bruk av vannscootere.

– Fedre i småbarnsfamilier vil være mer åpne for vannscootere, og de er for eksempel ideelle til vannsportleker, som vannski, tube og wakeboard. Dette vil igjen resultere i mindre støy, da disse bråker mindre enn tradisjonelle båter til denne type bruk, sier Per Ivar Aas. Han mener også at sikkerheten blir bedre, uten farlige propeller når vannscootere blir mer vanlig  til vannlek.

– I tillegg tror jeg folk vil bli fornøyd med at belastningen blir mindre. Mange vil oppleve at vannscootere nå bare vil kjøre forbi, som andre fritidsbåter, der de før kjørte fram og tilbake, sier han.

LES OGSÅ: På vannscootertur i høy sjø (for abonnenter)