Windy SLR 60

TENDER:
TENDER:

Windy sjøsetter 60-fots «lettbåt»

Windy, en gang norsk båtbransjes mest prestisjetunge aktør, har de senere årene fjernet seg fra det tradisjonelle daycruisersegmentet hvor de var godt forankret tidligere. Nå lanserer de en 60 fots superyachttender til over 30 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den norskeide produsenten, som har flagget ut produksjonen til Västervik i Sverige og til Polen, lanserte i begynnelsen av oktober en ny storesøster i sin produktlinje med superyacht-tendere, nemlig SS. Dermed har det forrige flaggskipet SR52 Blackbird fått et drøyt atten meter langt familiemedlem skreddersydd som lettbåt til de virkelig store superyachtene.

LUKSURIØST: Under dekk har Windy SLR 60 har to separate lugarer under dekk.
LUKSURIØST: Under dekk har Windy SLR 60 har to separate lugarer under dekk.

Det som i 1966 startet med en 24 og 22-foter fra en liten båtprodusent på Sørlandet oppkalt etter gründeren Hugo Volds fiskeskøyte «Vindy», har vokst inn i en ganske annen verden. På begynnelsen av 2000-tallet satte Windy en foreløpig rekord i antall fot med sin Windy 58 Zephyros, men nå er altså en 60-foter sjøsatt i segmentet for såkalte «chaseboats».

Bygges i Sverige

Den nye 60-foteren som bygges i Västervik på verftet der Storebro Royal Cruiser ble bygget en gang i tiden, er utviklet av Windy Scandinavia i samarbeid med designeren Malcolm McKeon de to siste årene. De har videreført formspråket som ble definert med de første modellene i serien, nemlig Windy SR 52 Blackbird og Windy 44 SR Blackhawk. 52-foteren skal ifølge produsenten være solgt i rundt 30 eksemplarer som lettbåter til blant annet superyachter.

Moderskip på 85 meter

Den nye båten er bygget som følgebåt til en større seilyacht på cirka 85 meter og skal dermed brukes i et internasjonalt miljø, først og fremst til dagsturer. Derfor har den også enorm dekksplass til cirka femten personer i forskjellige sittegrupper. Båten har også overnattingsplass i to lugarer under dekk, henholdsvis en lugar forut og en senterlugar. Aktenfor førerplassen er det et behagelig sosialt område med bysse. Helt akter, mellom sittegruppen og badeplattformen, har båten et stort soldekk. Her er også en luke ned til motorrommet hvor det sitter tre Volvo Penta IPS på 480 hk hver. Det gir en toppfart på over 40 knop.

TRIPPEL IPS: Med tre ganger Volvo Penta IPS på til sammen 1440 hk får den nye 60-foteren en toppfart på drøye 40 knop.
TRIPPEL IPS: Med tre ganger Volvo Penta IPS på til sammen 1440 hk får den nye 60-foteren en toppfart på drøye 40 knop.

Prisen på den nye 60-foteren havner på cirka 2,6 millioner euro, pluss moms. Det vil si drøyt 31 millioner norske kroner inkludert moms.

FAKTA: WINDY SLR 60

Lengde: 18,15 meter

Bredde: 4,53 meter

Vekt: 16 000 kg

Motorer: 3xVolvo Penta IPS 650

Toppfart: 43 knop

Powered by Labrador CMS