8 METER: Den nye XO DFNDR 8, lillesøster til DFNDR 9 lanseres neste år.
8 METER: Den nye XO DFNDR 8, lillesøster til DFNDR 9 lanseres neste år.

«Liten» tøffing fra finske XO

Den finske båtprodusenten XO Boats var tidlig ute med konseptet «SUV» på sjøen, tøffe og robuste båter bygd for fart og dårlig vær. XO DFNDR 9 og båtene i XO EXPLR- serien er eksempler på det. Nå er en litt mindre og smidigere utgave, DFNDR 8, snart i produksjon.

TO VERSJONER: XO DFNDR 8 skal produseres i to versjoner, en lukket utgave med skyvedør akter og en mer åpen safari-utgave.A
TO VERSJONER: XO DFNDR 8 skal produseres i to versjoner, en lukket utgave med skyvedør akter og en mer åpen safari-utgave.A

Den 7,90 meter lange båten kommer i to forskjellige versjoner, én med åpen safarivegg og en helt lukket utgave med skyvedør akter. Noe av ideen bak det nye konseptet er at selv den åpne versjonen kan konfigureres til en mer lukket kabinbåt ved å velge de faste sidevinduene som ekstrautstyr.

Fritid, transport eller fiske

Sitteområdet i «lillesøster» DFNDR 8 følger prinsippet om muligheter for gjennomgang fra akter til baug. Skal båten brukes til fritid, og ikke til transport eller fiske, er det lagt opp til muligheter for en stor solseng foran styrhuset. Passasjerseter i salongen kan enkelt gjøres om til køye for to.

Over 50 knop med twin

Med dobbel motor-installasjon kan XO DFNDR 8 passere 50 knop. Optimale motoranbefalinger starter fra 300 hestekrefter, men båten tåler ifølge produsenten lett 450 V8, alternativt twin 225 hestekrefter V6.

Produksjonen av XO DFNDR 8 skal starte neste høst. Prisene i Norge er ennå ikke fastsatt, men i Finland vil utgaven med én 300 hesters motor starte på 135.000 euro, eller om lag 1.350.000 norske kroner.

FAKTA: XO DFNDR 8

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde i meter: 7,90

Bredde i meter: 2,37

Vekt tørr båt i kg: 1900

Drivstoff i liter: 400

Antall køyeplasser: 2

Max antall personer: 8

Motoreffekt fra-til i hk: 1x450 alt. 2x225 hk

Toppfart i knop: +50

Pris fra i kroner: 1.350.000