To i tre på messa

Blant messas 600 båter var det kun to trebåter til stede. Og begge lages i Kina.

Publisert

Det var ikke mye tre å skue langs bryggene i Kadettangen i helgen, men ytterst ute, på bryggen som lå på tvers mellom den ene seilbåtbryggen og motorbåtbryggen, fant vi  to båter som skilte seg ut.

BB15 til Kina

Her fant vi to tilsynelatende vaskeekete norske snekker. Men selv om designet er så norsk som noe,  lages både Wiksten- og Bjarne Aas-snekka nå utenfor Shanghai, Kina. Produksjon av BB15 seilbåter i Kina er også i oppstartsfasen, forteller Henning Aall i Alphaboat.

– Vi har allerede støpt et par BB15-skrog i Kina, og ser at interessen er stor nok til å starte produksjon av disse seilbåtene.

 Aall regner med at prisen på seilbåten vil kunne senkes med inntil 100.000 kr i forhold til hva det ville kostet å produsere den hjemme i Norge.

Full opplæring

Aall, som startet opp me Alphaboats i Kina for to år siden, forsikrer kunden om at båtene er sertivisert av Veritas. – Dessuten læres de kinesiske gutta opp helt fra bunnen av før de går i gang med båtbyggingen. 

Som en ekstra sikkerhet til kundene vil Alphaboat også sørge for å sertfifisere ikke bar ebåtene i henhold til norske Veritas-regler, men på sikt også selve produksjonsfabrikken, forteller Aall.

Per i dag produserer Alphaboat i Kina i tillegg til Wiksten-, og Bjarne Aas-nekker,  også fire typer ribber, i størrelsen seks meter - 32 fot.

Powered by Labrador CMS