Samsung Galaxy S7

TÅLER DEN PÅKJENNINGENE?: Samsung Galaxy S7 får en uvanlig hard test fra fredag.
TÅLER DEN PÅKJENNINGENE?: Samsung Galaxy S7 får en uvanlig hard test fra fredag.

Tøff test for kritikerrost mobil

Samsung Galaxy S7 er med finesser og vanntetthet rost opp i skyene. De neste dagene får den virkelig prøvd seg om den holder vann.

Publisert Sist oppdatert

Vi har allerede gjort en test av Galaxy S7 Edge som kan leses i neste Båtliv. Men vi får nå også anledning til å teste Galaxy S7 Flat. Dette er nesten samme telefoner. Forskjellene er batteriet og skjermen. Edge har buet skjerm som går helt ut med kanten, mens Flat har den mer tradisjonelle skjermen. Flat har også noe mindre batteri sammenlignet med Edge. Men nå er det verken skjerm eller batteri Båtliv skal teste de neste dagene.

Vi har laget en selfiestang som er noe større enn de man kjøper i butikk. Den er litt over to meter lang. Man kan spørre seg hva man skal ta selfie av så langt unna. Vi skal ta den med ut på vannscootertur. Og med mobilen skal vi gjøre et forsøk på å sende live fra turen på Båtlivs Facebookside. Det er kun med apper til mobiler vi har denne muligheten.

Forholdene blir tøffe for den værbestandige mobilen. Den har sertifiseringen IP68. Kort forklart står sekstallet for at den er støvtett, at den har komplett beskyttelse mot støvgjennomtrenging. Dette er høyeste tall for støvtetthet, og det starter på null. Åttetallet er også høyeste rangering. For eksempel står sju for kortvarig neddykking i vann, mens åtte for varig neddykking. Altså betyr IP 68 for at den er totalt støvtett og tåler varig neddykking. Men dette er sannhet med modifikasjoner. Samsung skriver selv at til tross for IP68-sertifisering så er den ikke vanntett dypere enn 1,5 meter i lenger enn 30 minutter. Det er altså ikke en mobil du dykker med og bruker som undervannskamera. Uansett bør den da tåle en sprut. Men hva med saltvann? Til turen er det ikke akkurat spådd sol og vindstille. Trolig blir det en god del sjø da vinden har stått inn fra Skagerrak, og tider vil være helt oppe i 12 sekundmeter. Pluss regn. Og kameraet er festet på en vannscooter.

Vil du vite mer om hvordan det går? Følg med på Båtlivs livesending på Facebook som starter fredag.