Tøff nyhet fra Nordkapp

Nordkapp Enduro 705 vil også leveres med årets store motornyhet.

Publisert

På Båter i Sjøen som holdes på Aker Brygge kan man i disse dager se nyheten fra Nordkapp. På hekken står en Evinrude 200 HO (high output), som ikke er noen nyhet. Derimot vil den kunne leveres med Evinrude G2 (generasjon 2), som er en av de store motornyhetene i år.

– Vi har funnet det perfekte dekselet som passer båtens design. Vi har til og med tilpasset designen med tanke på den nye motoren, sier Nordkapp-eier Ronny Antonsen til Båtliv.

Nordkapp 705 er en spennende nyhet, med helt nytt skrog. Kjøreegenskapene fortelles å være veldig gode, med et skrog som har en noe skarpere V-bunn enn vi har sett fra andre båter fra produsenten.

Produsenten har testet den med Evinrude G2 på hekken, da med 250 hestekrefter. Topphastigheten var da over 50 knop. Skal man ikke rase avgårde i så høy hastighet kommer man langt med alternativet som er 200 hestekrefter. Prisen på båten som stilles ut på Båter i Sjøen er 504.950 kroner. Den har da 200 hestekrefter, og har ekstrautstyr som X-dørk, kjøleskuff, plotter, solpute, cockpitbord og den er bunnstoffet. Tilsvarende pakke med 150 hestekrefter, som også bør holde for de fleste, er 457.000 kroner.

Som følge av at HK-avgiften har forsvunnet er prisene også mer hyggelige, og man får heller ikke de store økningene som tidligere om man velger noen hestekrefter mer. Hadde vi fortsatt hatt HK-avgift ville denne båten kostet 40.000 kroner mer, om man valgte 200 hestekrefter.

Nordkapp 705 har mange av de samme egenskapene om bord som vi kjenner igjen fra vinneren av årets båt i Europa i fjor, Nordkapp Enduro 605. For eksempel er det aldri noe problem om hvor man skal stue bort fenderne, de har sin integrerte løsning på siden. Det er lett å gjemme bort tauverk med åpninger som gjør at man kommer lett til både akter og forut. Båten har fått tøffe førerstoler, og som de andre modellene som bygges nå, har den fått ny design på interiøret.

Kalesjen kommer man lett til fra foran konsollen, og når man skal forlate båten er det bare å vippe ned seteryggen til akterbenken, og man har en liten presenning som dekker over. Fra forsiden av konsollen kommer man til et lite rom der det også er et portabelt toalett. Alternativt, om man ønsker, kan man også få sjøvannsotalett som ekstrautstyr. Båten er godkjent for sju personer. Båten leveres standard med putesett og vannskibøyle.

Nordkapp Enduro 705

Lengde: 705 cm

Bredde: 230 cm

Drivstofftank: 200l

Motor fra: 150 hk

Pris fra: 457.000 kr

Powered by Labrador CMS