Dramatisk båtbrann langt til havs

Båtføreren kom fra dramatikken i god behold da en 42 fots Grand Banks i går morges tok fyr og senere sank på havet, 14-15 nautiske mil sørøst for Jomfruland.

Publisert

Den 32 år gamle Sarpsborg-mannen som førte båten var alene i om bord. Han klarte å entre lettbåten og ble plukket opp av en svensk redningsskøyte som raskt ankom havaristedet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Redningsselskapet rapporterer at nødmeldingen kom via Tjøme Radio i åttetiden. Også Telemark politidistrikt og Hovedredningssentralen på Sola fikk meldinger om havariet.

Redningsskøytene «Sundt Flyer» og «Odd Fellow», kystvaktskipet «Nornen 2», et Sea King redningshelikopter fra Rygge og den svenske sjøredningen bisto i operasjonen, men redningfolkene var sjanseløse i kampen mot den voldsomme brannen.

Se video fra redningsaksjonen her (ekstern lenke)

Båten sank vel halvannen time etter at meldingen om brannen kom. Kun lettbåten og enkelte vrakrester ble berget etter brannen på den klassiske trawleren.

Mannen som var om bord i havaristen ble transportert av «Sundt Flyer» til Risør for legesjekk. I dag melder Hovedredningssentralen til NTB at den 32 år gamle sarpingen slapp fra båtbrannen uten fysiske skader.

Hovedbildet: RS «Sundt Flyer» prøver å slukke brannen, men kunne ikke hindre at 42-foteren senere sank. Foto: 330 Skvadronen, Rygge/Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS