Ta din båt og la den vandre

Det selges drømmer som aldri før. Årets reiselivsmesse på Lillestrøm fyller to haller, og er du båtinteressert finnes det et hav av muligheter.

Publisert

Stort bilde: Mannskapet bak Norway RIB har kjøpt klimakvoter for å rettferdiggjøre sin aktivitet i skjærgården. Fra venstre Roy Andersen, Petter Fjeld, Petter Bjørge og Roy Hansen.

Du kan leie egen cruisebåt på Maldivene og la deg frakte mellom 1300 av verdens vakreste øyer. Tøffe fra rødvinslott til hvitvinslott i Frankrike. Padle kano i den svenske villmarken.  Drive trollingfiske på Vänern. Kjøpe charterbåt i Hellas. Sette sjøbein på de mange kanalene i vakre Dalsland. Spise egenfisket fra et rorbuvindu i Lofoten. Ønker du å investere i egen kjøl, eller leie  båt i utlandet,  er Hellas og Croatia blant de hotteste landene på messen.

Svenske perler

Jo da, det går godt an å drømmes seg bort i all verdens reisemål på reiselivsmessen på Lillestrøm. Og det mangler ikke på tilbud for den som liker å drømme med tærne i tangen. Som vanlig var Bohuslän godt representert med sine vakre skjærgårdsperler fra Strømstad i Nord og til Gøteborg i sør.

    Flere og flere nordmenn oppdager det svenske kanalsystemet som forbinder øst og vest i Sverige, og som norske båtfolk kan nyte godt av bare de får fraktet båten til innsjøen Stora Lee. Derfra kan du nå Stockholm eller Gøteborg om du vil. På turen passerer du både innlandshavet Vänern og du får kjøre båt i Skandinavias vakreste villmarker.

Egen luksuscruiser på Maldivene

Liker du det litt mer eksklusivt og eksotisk kan den lille øystaten Maldivene i det Indiske hav tilby båt og mannskap i komfortable omgivelser. Maldivene består av atoller (øygrupper) som tilbyr noen av verdens beste dykkeropplevelser. Om bord i din chartrede skute kan du selv bestemme hvilke øyer du vil besøke. Nærmere dine drømmers ferie tror vi det er vanskelig å komme. Vi har selv kjørt båt mellom flere av disse øyene og de superlativene vi har om bord holder ikke til å beskrive følelsen.

Kjøper miljøkvoter

Norway RIB er et synlig bevis på at opplevelser med denne  typen båter nå er i ferd med å organisere seg til en mer profesjonell turoperatør i markedet. Selskapet er en sammenslåing av de tre selskapene RIB-Adventure, RIBEVENT og Storm Event. Til sammen får de nå en båtpark som dekker Oslofjorden til Strømstad på østsiden og til Sandefjord på vestsiden.

Aftenposten skrev i går at staten vil skjerpe inn kravet til de som ønsker å bli miljømerket som ambassadører for økoturisme. For de med RIB og store motorer blir det helt umulig i følge de nye reglene som sier at maksgrensen på utenbordsmoterer settes ved 15 HK. 

–Vi ønsker å bli oppfattet som seriøse i forhold til dette og har derfor valgt å kjøpe klimakvoter tilsvarende våre utslipp sier Petter Bjørge i Norway RIB.

 

ÅPNINGSTIDER

FREDAG    14-18

LØRDAG   10-18


SØNDAG   10-17

PRISER

VOKSNE    120,-

BARN         60,-

FAMILIE    250,- (2+2)   

Powered by Labrador CMS