Sverige S1:

Svensk fartsmonster

Båten Sverige S1 skal gjøre over 100 knop med sine to Rolls Royce Meteor V12-motorer med sylindervolum på 27 liter som til sammen yter over 2000 hk. Vi unner oss en kort filmsnutt av den unike båten.

Publisert Sist oppdatert

Vi skrev følgende om den unike båten i 2014:

«Båten heter Sverige S1 og skal gjøre over 100 knop med to Rolls Royce Meteor V12-motorer med sylindervolum på 27 liter som til sammen yter over 2000 hk. Motorene er opprinnelig bygget for stridsvogner og for å nå målet på 100 knop er de lett modifisert med doble kompressorer på hver maskin.

Ideen til den spektakulære båten ble unnfanget allerede i 1929. Målet var å bygge en direkte utfordrer til Garfield Woods båt, Miss America VIII, men da børskrakket på Wall Street kom samme år ble båtprosjektet lagt på is. Det var den motorkonstruktøren Ruben Östlund som konstruerte båten.

Drøyt 80 år senere blåste Johansson & Son Båtbyggeri AB i Holmsund i Sverige liv i planene igjen, digitaliserte de opprinnelige tegningene og startet byggingen av båten, og i 2012 ble det svenske fartsmonsteret sjøsatt.»

Vi unner oss et gjensyn med det svenske fartsmonsteret og ønsker våre lesere en riktig god helg!