Targa 30

NY TARGA: Første ferdige båt er ferdig i mai.
NY TARGA: Første ferdige båt er ferdig i mai.
TARGA 30: Båten får en liten flybridge som vi har sett på tidligere modeller.
TARGA 30: Båten får en liten flybridge som vi har sett på tidligere modeller.
TARGA 30: Første båt er ferdig i mai.
TARGA 30: Første båt er ferdig i mai.
TARGA 30: Båten kommer med fem køyeplasser.
TARGA 30: Båten kommer med fem køyeplasser.
TARGA 30: Foran får båten dobbelkøye.
TARGA 30: Foran får båten dobbelkøye.

Skal bli mer komplett med ny 30-foter

Etter lanseringen av Targa 32 i 2011 kommer den finske båtprodusenten med en ny 30-foter.

Publisert Sist oppdatert

VENE BÅT, HELSINGFORS (BÅTLIV): På standen til Targa er det rikelig med alternativer i størrelsen helt opp til 44 fot, Targa 44. Men en båt finnes kun på papiret på årets messe. På flere plakater og i brosjyrer vises nyheten Targa 30.

LES OGSÅ: Prøvekjøring av Targa 30

Mellom to størrelser

Finske Targa har ikke lansert båtnyheter siden 2011, da de kom med Targa 32, som den gang erstattet Targa 31. Skal man ha en litt mindre båt er det Targa 27.1 som i dag er alternativet. Nå lanseres altså Targa 30 for å tette hullet i mellom disse to størrelsene.

Markedssjef Robert Carpelan forteller at den nye 30-foteren ikke er en oppskalert Targa 27.1, men nærmere en nedskallert Targa 32.

– Alt er helt nytt med denne båten. Vi trengte et alternativ mellom 27 og 32 fot, både av hensyn til størrelse og pris. Med dette får vi bedre flyt mellom modellene, sier Carpelan.

Til Norge i sommer

 Totalt får den nye båten fem køyeplasser, en dobbelkøye i forkabinen, og en dobbelkøye og en enkeltkøye akter. Akter blir det også et lite bad med toalett. Båten leveres som vanlig med innenbordsmotor. Man kan da velge mellom dobbel motorinstallasjon, og da med Volvo Penta D4, eller enkelinstallasjon med Volvo Penta D6. Som 32- og 44-foteren blir også Targa 30 vakuumstøpt. De eldre og mindre modellene er fortsatt håndlaminerte.

Carpelan forteller at første båt sjøsettes allerede i mai.

– Når kan vi vente første modell til Norge?

– Første båt tas inn av Thor R. Nilsen som er Targa-importør i Norge, og denne skal også stilles ut på Båter i sjøen, sier Carpelan. Prisen kan regnes med å ligge i underkant av tre millioner kroner. Med Volvo Penta D6 360 koster denne modellen 2,64 millioner svenske kroner i Sverige, og 2,97 millioner med dobbelinstallasjon som gir totalt 520 hestekrefter.

 

På Vene Båt som holder åpent til og med neste helg vises også Modius 34 som er nok en finne i targa-kategorien, men i aluminium. I tillegg har XO lansert sin targaversjon med XO 360.

 

 

Tekniske spesifikasjoner: Targa 30

Lengde: 10,08 meter

Bredde: 3,25 meter

Vekt: 5,5 tonn (med D6)

Drivstofftank: 600 liter

Motor: Fra 370 til 520 hk, enkel og dobbelinstallasjon