Bygger 31-foter fra neste år

STOREBRO TILBAKE: Fra 2018 planlegger den svenske båtbyggeren å komme i gang med produksjonen igjen med denne båten.

Storebro med comeback

Etter konkurs og påfølgende år med fokus på renovering planlegger svenske Storebro en ny 31-foter.

Publisert Sist oppdatert

Sveriges Radio skriver at høykonjunkturen i svensk båtbransje gjør at Storebro i Vimmerby kommune skal bygge en ny motorbåt neste år.

Storebro som har båtbyggerhistorie fra 1946 ble slått konkurs i 2012, og Roger von Haugwitz tok over som eier. I stedet for å satse på båtbygging fokuserte Storebro de neste årene på renovering av båter. Dette skal det nå bli en endring på, skriver Sveriges Radio.

Den nye båten blir en 31-foter, altså 9,3 meter lang med en bredde på 3,2 meter. Det finnes ikke så mange tegninger eller skisser ennå som er publisert, men én skisse viser omtrentlig hvordan båten blir seende ut. Ifølge svenske Båtliv får båten en motor, og mener at et godt valg da vil være en Volvo Penta D6 med 400 hestekrefter.

– En båt på ni meter er et riktig valg fordi den er enklere å håntere enn større båter, sier Roger von Haugwitz til Sveriges Radio.

Storebro kjøpte Nord West etter konkursen i 2013, og tok med det over plastfabrikken i Lysekil. Ifølge Sveriges Radio kan fabrikken i Lysekil produsere alle plastdetaljer der, mens montering og innredning planlegges å utføres av Storebro.