Sleipner feirer 100 år

Vellykket satsing på thrustersystemer gjør at Sleipner denne helgen kan feire jubileum som en usedvanlig sprek 100-åring .

Publisert

Fredrikstadbedriften Sleipner feirer denne helgen 100 års jubileum med ansatte og kunder. Sleipner produserer thrustersystemer, hydrauliske styresystemer og propellutstyr. På kundelisten står mange av de mest kjente båtprodusentene i verden, som italienske Ferretti og Azimuth, engelske Princess og Sunseeker og svenske Nimbus og Hallberg Rassy.

I kveld er mange av båtbyggerne samlet på SAS Radisson i Fredrikstad for å feire den norske suksessbedriften. – 70 prosent av all vår produksjon går til fritidsbåter. Italia er det største markedet, sier  administrerende direktør Arne Skauen til Båtliv.

Han har mye av æren for at den gamle motorprodusenten i Fredrikstad siden 80-tallet har fått en nytt liv som produsent av thrustere. – Det begynte med at Nimbus (Sveriges største båtprodusent, red.anm) spurte om vi ikke kunne lage baugthrustere for dem, sier Skauen.

Siden 80-tallet har markedet for thrustere hatt stor vekst. Nå leverer Sleipner til produsenter over hele verden. Skauen forteller at de lager thrustere for båter fra 20 til 140 fot, og at stadig flere mindre båter får installert baugpropell (thruster).

Blant dem som var med på befaring i Sleipners lokaler i Fredrikstad i dag, var den kjente svenske båtbyggeren Magnus Rassy. – Jeg benytter Sleipner på alle Hallberg Rassy-modellene, sa han.

Sleipner ble startet i 1908 av Klemsdal og Johansen i Sarpsborg. I 1912 ble det bygget verksted nær vannet i Fredrikstad, og Sleipner har holdt hus i de samme lokalene siden. Sleipner disponerer i dag over 7000 kvadratmeter areal på 15 mål tomt, midt i Fredrikstad.

Powered by Labrador CMS