Statseid yacht ble brukt som bordell
Statseid yacht ble brukt som bordell

Statseid yacht ble brukt som bordell

Publisert

Ti mistenkte stod i slutten av desember tiltalt for menneskesmugling, oppmuntring til prostitusjon, og for å ha etablere et forbrytersyndikat om bord på en innleid statseid tyrkisk yacht. I Tyrkia ser man på denne saken som en skandale og en sverting av det moderne tyrkias grunnlegger.

I følge nyhetsbyrået International Boating Industry kom båten i fokus etter at det ble avslørt at det skulle ha vært arrangert en rekke sex partyes om bord. En Kazakhstans forretningsmann og formann for New York-baserte Bayrock Group, erklærte seg ikke skyldig i en tyrkisk domstol i anklagene om å ha finansiert sex partyene. Ifølge nyhetsbyrået Anatolia, sier en av de tiltalte at anklagene er "imaginære" og avviser derfor alle beskyldninger i retten.Prostituerte sendt hjem

Båten det handler om er MV Savarona, en 136m (446ft) superyacht eid av den tyrkiske regjeringen, men chartret ut til et privat firma. I september, raidet politiet båten og brøt opp en prostitusjon ring. Tyrkia deportert ni russiske og ukrainske kvinner, inkludert to mindreårige. Politiet sa det var brukt til å finansiere overdådige sex partier for rike forretningsmenn, og at de prostituerte ble fløyet inn for to-og tre-dagers charterturer, i følge IBI

 Pluss. Båten har historisk betydning for Tyrkia fordi det ble brukt av Mustafa Kemal Atatürk, grunnleggeren av den moderne tyrkiske republikken, før han døde. Regjeringen hadde kjøpt båten fra en amerikansk forretningsmann, og overlot den til Atatürk, slik at han kunne underholde viktige gjester.Overdådige sex partyes, hvor påstandene går ut på at det har vært mindreårige involvert om bord i Atatürks Savarona, sees på av mange tyrkere som en alvorlig fornærmelse mot minnet om grunnleggeren av det moderne Tyrkia, i følge Los Angeles Times.

Uklare eierforhold

En tyrkiske forretningsmannen betalte i følge nyhetsbyrået IBI Pluss US $ 60 i 1989 til det tyrkiske finansdepartementet for rettigheter til å drive Savarona i 49 år. Etter en omfattende ombygging, skulle båten leies ut til rike turister som var villig til å betale 30.000 til 40.000 dollar per dag for å dekke fartøyets årlige vedlikeholdskostnader på 3 millioner dollar. Myndighetene har reist søksmål for å avbryte leieavtalen. Båten er ventet å bli omgjort til et statlig museum.

Verdens største

The MV Savarona (også noen ganger M/Y, for motor yacht) er en statseid luksus yacht. Hun var den største i verden når det ble sjøsatt i 1931, og fortsatt med en lengde på 124 m (408 ft) en av verdens lengste. Hun er eid av Republikken Tyrkia, og er i dag visstnok utleid til private foretningsmenn, på tross av at  sekretæren til president i Tyrkia, i høst uttalt at M / Y Savarona hadde gått tilbake til den tyrkiske staten.

Powered by Labrador CMS