Startet Grand Banks-klubb

Det antas at det er om lag 30 Grand Banks i Norge. Nå har eiere i Skandinavia fått sin en egen klubb.

Publisert

Grand Banks Owners Club, Skandinavia ble 5. januar 2013. Klubben vil samle Grand Banks-eiere i Skandinavia til betjentskap og felles sosialt samvær med treff samt at klubben skal bistå med felles innkjøp av Grand Banks-effekter. I en pressemelding skriver den nyvalgte presidenten, Inge Jensen, at klubben systematisk vil kartlegge Grand Banks-bygde båter i Skandinavia. Jensen forteller at de vil bygge klubben sakte opp og vil få et bredere samarbeide med andre Grand banks-eiere i Skandinavia. Han påpeker at med de store geografiske avstander klubben råder over vil dette ikke bli lett, men satser på underavdelinger der behovet oppstår. De ønsker å få på plass en treffansvarlig i Danmark og Sverige.

Jensen mener at det finnes mellom 20 og 30 Grand Banks i Norge, og trolig samme antall i Sverige og Danmark.

– Vi ser at det finnes stor entusiasme blant eierne til å holde de vakre damene i ship-shape. Det er ingen tvil om at en velstelt Grand Banks trekker skuelystne til brygga, sier Jensen. Selv eier han en 39 år gammel Classic 36. Denne båttypen ble produsert i over 1200 eksemplarer, spredd over hele verden. Båtene produseres i Asia, Singapore og Malaisia.

Klubben opplyser at i Norge vil de ha tett samarbeide med Norsk Trawler Klubb, hvor flere av medlemmene også er organisert.

Styret består i dag av Inge Jensen (president), Andre Wold (sekretær), Hans Petter Syvertsen (kasserer), Bjørn Smørsteen som er treffansvarlig og Sveinung Bjerkem. I tillegg har styret plass til en dansk og svensk representant.

Powered by Labrador CMS