Einar Kjerschow er i slutten av 60-årene, men fremdeles en av verdens best surfski padlere
Einar Kjerschow er i slutten av 60-årene, men fremdeles en av verdens best surfski padlere

Vil leie følgebåt til rekordforsøk

Da den planlagte følgebåten gikk på grunn, trengs ny båt for å følge to spreke padlere over Skagerrak.

Publisert Sist oppdatert

To padlere på internasjonalt nivå har planer om å krysse Skagerrak under rekordtiden som er på 11:42. Da den planlagte følgebåten,  X-35 «Vortex» gikk kraftig på grunn under VM på Hankø 28. juni er padlerne avhengig av å finne en ny følgebåt.

Planen er å krysse Skagerrak mellom Hanstholm og Flekkerøy ved Kristiansand (eller motsatt retning avhengig av vindretning) en dag i tidsrommet 12. til 22. juli. 

Det trengs en sjødyktig følgebåt, enten seilbåt, sjark, rib eller annen motorbåt helst minimum 24 fot avhengig av type. Avgjørelse om kryssningsdag vil bli tatt to dager før og overfarten starter tidlig om morgenen. Hele prosjektet for følgebåten bør derfor kunne gjennomføres på ett døgn eller to.

Padlerne har kjøpt inn en ny kraftig oppblåsbar gummikajakk på 3,0 x 0,9 m som tenkes å benyttes som plattform/fender mellom surfski og følgebåt dersom man trenger assistanse eller redning. Assistanse til forsyninger underveis skal ikke være nødvendig, da alt som trengs av mat og drikke vil vøre ombord i surfskien.

Primært ønsker man å leie båten fordi den meget erfarne skipperen Martin Moe som egentlig skulle ha jobben, er klar selv om båten hans er skadet. Han har livslang erfaring med seilbåt og motorbåt på havet. Om det er ønskelig å være skipper på egen båt kan Martin også være mannskap. 

Leie etter avtale.

Ta gjerne kontakt med Einar Kjerschow på mob +47 95128828 eller epost [email protected]

 

Powered by Labrador CMS