klassiskpram
klassiskpram

Trebåtjubileum på Sætre  

Hurum Trebåtfestval feirer fem års jubileum i år og byr på klassisk seilas, leker, konserter og bevertning for alle.

Publisert Sist oppdatert

Fra fredag 31. mai til søndag 2. juni får Sætre besøk av nærmere hundre store og små trebåter, for seil og motor, og som skal delta i regatta og oppvisning. Regattaen for klassiske seilbåter starter allerede fredag kl. 1500, før Askers ordfører Lene Conradi åpner festivalen kl. 1900. Da har barna hatt sitt eget discoshow og festsalutten har vært avfyrt fra Dampskipsbrygga. Sætres serveringssteder er åpne for publikum.

flatensamlet
flatensamlet

Lørdag og søndag starter aktivitetene henholdsvis kl. 1000 og 1030, med seiling, fiskekonkurranser, moteshow i Sætre alleen og konserter.

Vi nevner spesielt Chor i Aarås som synger klassiske sjømannsanger i sentrum kl. 1500, konsert med Symbiose på Sætre Gård kl. 1700, konsert med Ragnar Blichfeldt i sentrum kl. 1900 og kl. 2200 konsert med Clover Company på Losen. Og for den fotballinteresserte vil det være mulig å følge finalen i Champions League i festivalteltet i sentrum fra kl. 2100.

- Alt er gratis for publikum, untatt konserten med Symbiose. Her eer inngangsbilletten på kr 150, sier matrkedsansvarlig Kaja Høgås i Sætre.

8 meteren IF skal bruke Trebåtfestivalen til trening før VM
8 meteren IF skal bruke Trebåtfestivalen til trening før VM

Regattaen byr på mange høydepunkter. Seilskøyteklubben Colin Archer har sin egen regatta, og det blir deltakelse av 3-5 klassiske 8 metere, alle bygget før 2. verdenskrig. Disse båtene deltar i et aktivt regattamiljø og tre norske båter skal i sommer være med i verdensmesterskapet for klassen ved Cowes i England. I tillegg er det håp om et par finske båter som alle tar Trebåtfestivalregattaen som viktig oppkjøring til VM. Disse møter en av Norges flotteste seilbåter, 15 meteren «Magda XIII» fra 1938 og som kommer til Hurum fra Sandefjord. 

Det er ingen tilfeldighet at det er Askers ordfører som åpner festivalen i år. Fra 1. januar 2020 blir Hurum innlemmet i storkommunen Asker som med sin båtbyggertradisjon trolig vil bidra til å utvikle trebåtfestivalen ytterligere. 

Sætre har fått nytt sentrum det siste året, med handlegate, butikker, serveringssteder og fin fontene. Butikkene i sentrum er søndagsåpne mellom 1200 og 1700.

Sætre er en idyllisk perle i Oslofjorden, 45 minutter fra Oslo og 25 fra Drammen.

Arrangementet avsluttes søndag kl. 1430 med premieutdeling for seilasene.

Ansvarlig for Trebåtfestivalen: Tor Erling Gransæther og Peter Ennals

Powered by Labrador CMS