Moss fyller 300 år i 2020 og vil etablere landets største vannsportsfestival

Skal favne all vannsport for barn og voksne, miljø og sikkerhet

Publisert Sist oppdatert

– Nye Moss kommune har en unik kystlinje til Oslofjorden, fra Son/Kambo til Larkollen. I tillegg kommer Vannsjø. Det var derfor naturlig for oss å tenke på en en vannsportfestival i forbindelse med byjubileet, sier Trygve G. Nordby, prosjektleder for Moss2020.

Nå arbeider kommunen for å etabler en årlig vannsportsfestival som skal starte i 2020, og deretter bli et årlig arrangement som skal Norges største i sitt slag. - Vi vil også at Moss skal bli båtfolkets by. De fleste passerer jo Moss i dag, sier prosjektlederen.

Strategisk beliggenhet.

Det er ingen tvil om at Moss er særdeles vel plassert til å huse en vannsportfestval av dimensjoner. Her er plass for alle disipliner tett på bykjernen, men baner som byr på de beste forhold både for utøverne og publikum, noe det er vanskelig å oppnå andre steder.

Seilsportsliga midt i blinken for Moss
Seilsportsliga midt i blinken for Moss

- Vi ønsker å vise alt det Moss har å by på når det gjelder vannsport. Festivalen vil derfor tilby et bredt spekter av aktiviteter som seiling, padling, roing, svømming, dykking, kiting, windsurfing og andre typiske vannaktiviteter. For dem som liker å ha beina på landjorden ønsker vi å kunne tilby god underholdning i tillegg.  Nordby håper på 10-15000 besøkende til Moss i festivalperioden og legger opp til konserter i vannkanten i tillegg til ustilling og show.

Og igår var det dødsing fra 10 meter:

https://www.facebook.com/Moss.kommune.no/videos/627759014302716/?v=627759014302716

- Blant annet utforskes nå mulighetene for å ta opp igjen dragebåtrace i kanalen og anderace i Mosseelva. På den mer ekstreme siden har vi allerede fått med dem som konkurrerer i dødsing og svømmekonkurransen Open Water mellom Moss og Horten, sier Nordby.

Sikkerhet og miljø

Planen er at barn og unge i hele Østlandsregionen skal få mulighet til å bli med på en hel uke med vannaktiviteter. Her vil de få utforske mange sider rundt vannlek, vannsport og ikke minst vannsikkerhet på ulike arenaer. – Vi er opptatt av at dette også skal være en læringsarena om alt rundt vann for barn og ungdom, sier Nordby. – Det vil derfor også være naturlig å fokusere på sikkerhet og trygghet rundt vann sammen med miljøvern i praksis.

Satser stort            

Festivalen som vil være et samarbeid med lag, organiasjoner og lokalt næringsliv har en målsetning om å trekke til seg rundt 14000 besøkende fra inn- og utland allerede fra første år og en visjon om å bli et årlig arrangement etter dette. Prosjektleder Trygve G. Nordby ønsker seg både økonomiske samarbeidspartnere og andre aktører med på laget. – Dette er en unik mulighet til å bli med i startgropa på en spennende satsing som kan ha stor betydning for Nye Moss, sier Nordby. 

 

Powered by Labrador CMS