Solgløtt på Fedje

Båtliv tester en Marex Scandinavia på Vestlandet. I dag gikk turen fra Bergen til Fedje - og vi fikk til og med en smak av solen!

Publisert

Da vi ankom Bergen på mandag regnet det. Nyhetsmediene meldte ikke annet en regn. Og atter regn. Dagbladets førsteside stiller spørsmål om det kan bli verre. I Bergens Tidende kunne vi lese at det ventes regn hele uka, med muligheter for sol fra mandagen, og da er testen ferdig. Regnværet begynte omtrent samtidig som vi ankom den verdensberømte regnbyen, og vi ble fortalt at det har vært sol i mange uker.

I duskeregn startet vi turen på ettermiddagen, kjørte Byfjorden på innsiden av Askøy før vi fortsatte gjennom idylliske Radsundet hvor sola så vidt gløttet fram, om vi setter godviljen til.

– Dumme sol! Jeg setter meg i skyggen, sier Audun (5) som er mer opptatt av en liten håndholdt spillmaskin som blir vanskelig å se i sollyset. Og jo da, sola titter fram mellom skyene, stikk i strid med alt vi har lest det siste døgnet.

For oss som liker solen har Marex 350 Scandinavia et genialt skyvetaksystem. trykker på en knapp og taket på båten skyves automatisk og elegant bakover. Plutselig sitter vi i en åpen båt med sola rett inn i cockpiten. Skyvetaket er standard, men hydraulisk skyvetak er ekstrautstyr på denne båten.

Man kan vanskelig ta feil av Fedje, når man ser Losstasjonen på toppen. På Kræmmerholmen finner vi båtplass, og i C-Maps kystatlas står det at det er gjestehavn. På gjestehavna, som dessverre har begrenset båtplass, er det mulighet for landstrøm, og prisen er 100 kroner med strøm og 75 uten. En positiv overraskelse er at vi får trådløs nettilkobling her.

I morgen setter vi kursen videre. Har du tips om steder vi Båtliv bør besøke med reportasjebåten i nærområdet, trykk her og send oss en e-post. 

Powered by Labrador CMS